Chec pufos îmbrăcat în ciocolată topită. Rețeta cu care dai gata pe toată lumea

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
27/01/2021, 19:47
Chec pufos îmbrăcat în ciocolată topită. Rețeta cu care dai gata pe toată lumea
Chec pufos îmbrăcat în ciocolată topită. Rețeta cu care dai gata pe toată lumea. Sursa foto: Pinterest.com

Checul se numără printre rețetele copilăriei, fiind unul dintre deserturile care merge de minune la orice fel de ocazie. Cea recomandată de FANATIK pentru azi este una bogată în ciocolată, cu care vei impresiona pe toată lumea de la masă. 

Pufos, aromat și îmbrăcat în ciocolată topită din belșug, așa arată preparatul care îți va încânta papilele gustative. Simplu și cu puține ingrediente, acest desert cu o textură fină și savuroasă va dispărea din farfurie încă din primele secunde.

Te asigur că rezultatul final al acestui preparat va fi apreciat de întreaga familie, în special de iubitorii de ciocolată. Și unde mai pui că acest chec îți satisface pofta de dulce dintr-o clipită!

Chec glasat în ciocolată. Rețeta care îi va câștiga pe toți

Ingrediente: 

  • 250 grame de făină albă de calitate superioară
  • 200 ml de lapte
  • 125 ml de ulei de floarea soarelui
  • 100 grame de zahăr
  • 50 de grame de cacao
  • 2 ouă
  • 1 plic de praf de copt
  • o sticluță cu esență, care vă place vouă
  • opțional, dulceață de cireșe sau orice aveți în bucătărie.

De asemenea, pentru glazura savuroasă a checului mai aveți nevoie de 100 de grame de ciocolată amăruie, 50 de grame de unt și 50 ml de lapte. În plus, acest desert se poate decora cu fructe proaspete, fulgi de ciocolată, fistic, nucă sau alune.

Mod de preparare chec îmbrăcat în ciocolată. Pașii de care să ții cont:

  1. Ouăle se mixează cu un praf de sare până se ajunge la consistența dorită, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până își dublează volumul
  2. În bolul în care avem spuma de ouă se toarnă treptat și uleiul și se mixează din nou
  3. Se pun laptele și esența și se amestecă
  4. Făina, praful de cacao și praful de copt se amestecă într-un bol separat, iar apoi se încorporează compoziția de mai sus
  5. La acest pas se poate adăuga dulceața sau puteți să lăsați simplă compoziția
  6. Compoziția se toarnă într-o tavă de copt care a fost tapetată înainte și se dă la cuptor
  7. Checul stă la cuptor aproximativ jumătate de oră, apoi se scoate și se lasă la răcit
  8. Între timp se face glazura care se realizează din topirea ciocolatei cu unt și lapte
  9. Glazura de ciocolată obținută se toarnă peste checul răcit complet
  10. Checul se poate decora sau se poate lăsa așa cum e.
Închide ×