Life

Chec pufos și moale. Rețeta veche de familie cu care îți vei impresiona prietenii

25.01.2021 | 21:03
Chec pufos si moale Reteta veche de familie cu care iti vei impresiona prietenii
Chec pufos și moale. Rețeta veche de familie cu care îți vei impresiona prietenii. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Checul este unul dintre preparatele simple și rapide pe care le face orice gospodină din țara noastră, însă FANATIK îți aduce o rețetă veche de familie cu care îți vei impresiona prietenii și apropiații numaidecât. 

Pentru a avea parte de un chef pufos și moale trebuie să ții cont de niște sfaturi și secrete prețioase. Printre acestea se numără lichidul care se folosește la desert, și anume apa minerală sau sifonul care ne amintește tuturor de perioada copilăriei.

ADVERTISEMENT

Pufos, aerat și deosebit de gustos, așa va ieși la final preparatul nostru. Tot ce ai nevoie sunt un strop de răbdare și câteva ingrediente după care nu trebuie să dai fuga până la magazin, sigur le ai în bucătăria proprie!

Rețetă veche de chef pufos și aerat. Toată lumea îl va adora

Așa cum am spus mai devreme sunt câteva mici trucuri de care trebuie să ții cont. Pe lângă apa minerală, bunicile noastre mai știau un pont, nu foloseau niciodată praf de copt pentru a face checul să crească mare și frumos.

ADVERTISEMENT

Checul are o textură fantastică și se păstrează câteva zile bune, fără a fi nevoie să fie ținut la rece, la frigider. Haideți să vedem în rândurile de mai jos ce ingrediente sunt necesare și cum se pregătește acest chec fraged și aromat.

Ingrediente necesare pentru chec simplu și rapid: 

  • 250 grame de făină albă
  • 220 grame de zahăr
  • 100 ml apă minerală
  • 40 grame de cacao
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 4 ouă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • un praf de sare.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare chec pufos și aromat, ca în vremea bunicii:

  1. Cele 4 ouă se separă. Gălbenușurile se bat cu 50 grame de zahăr și cu plicurile din cel vanilat
  2. Se adaugă în bolul cu gălbenușuri uleiul și apa minerală cu foarte mare grijă și se amestecă bine
  3. Se pune și coaja rasă de lămâie și se amestecă din nou
  4. Albușurile se bat și ele cu un praf de sare până când se formează o spumă fermă
  5. Se adaugă restul de zahăr peste albușuri pentru a deveni o spumă densă și lucioasă, ca de bezea. Ea nu trebuie să curgă dacă se întoarce castronul invers
  6. Se toarnă și mixul de gălbenușuri și se mai amestecă câteva secunde cu un mixer, aproximativ 10 secunde
  7. Făina și praful de cacao se cern în două boluri separate și apoi se amestecă împreună. Atenție: nu trebuie să facă cocoloașe, ci să se omogenizeze repede
  8. În acest moment jumătate din compoziția spumoasă se amestecă cu făina combinată cu cacao
  9. Restul compoziției spumoase se amestecă cu făină simplă
  10. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cele două compoziții, pe rând, mai întâi partea simplă, fără cacao
  11. Se nivelează checul cu spatula astfel încât să nu se împingă compoziția de cacao la fund
  12. Se dă tava la cuptorul încălzit în prealabil la 170 de grade Celsius, unde trebuie să stea circa 10 -15 minute sau când trece testul cu scobitoarea
  13. Nu se taie imediat cum se scoate din cuptor, ci se lasă la răcit câteva minute
  14. După ce s-a răcit complet se poate felia foarte frumos
  15. Spor la treabă!