Sport

Chelsea l-a dat afară pe Thomas Tuchel după eșecul cu Dinamo Zagreb din Liga Campionilor. Cine e favorit să-i ia locul. Update

Thomas Tuchel nu mai e managerul lui Chelsea! Conducerea de pe Stamford Bridge l-a dat afară după înfrângerea cu Dinamo Zagreb din Champions League.
07.09.2022 | 12:20
Chelsea la dat afara pe Thomas Tuchel dupa esecul cu Dinamo Zagreb din Liga Campionilor Cine e favorit sai ia locul Update
Chelsea l-a dat afară pe Thomas Tuchel! Eșecul cu Dinamo Zagreb i-a fost fatal antrenorului neamț. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
07-09-2022
10:37

Cine l-ar putea înlocui pe Tuchel pe banca lui Chelsea

Graham Potter nu e singurul nume vehiculat ca posibil succesor al lui Thomas Tuchel pe banca lui Chelsea. Presa din Marea Britanie a anunțat o listă cu alți trei antrenori care ar putea veni la cârma dublei câștigătoare de UEFA Champions League. 

În acest moment, cele mai mari șanse le are argentinianul Mauricio Pochettino (50 de ani). Sud-americanul e liber de contract după ce a fost pus pe liber de Paris Saint-Germain. Pentru Pochettino ar fi a treia experiență în Premier League, după ce le-a mai pregătit pe Southampton (2013-2014) și la Tottenham (2014-2019). 

Pe lista clubului patronat din vară de americanul Todd Boehly se mai află alți doi antrenori fără angajament. Este vorba despre fostul selecționer al Germaniei, Joachim Low (62 de ani), și Zinedine Zidane (50 de ani). 

 

Chelsea s-a despărțit de antrenorul care i-a adus al doilea trofeu UEFA Champions League din istorie. La nici 24 de ore după ce a pierdut cu Dinamo Zagreb, scor 0-1, în prima etapă din grupele Ligii Campionilor, Thomas Tuchel a fost dat afară.

Chelsea l-a dat afară pe Thomas Tuchel după înfrângerea de la Zagreb din Liga Campionilor

Antrenorul german în vârstă de 49 de ani antrena la Chelsea din ianuarie 2021, iar de atunci și până în prezent a reușit să câștige trofeul Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor.

ADVERTISEMENT

„În numele tuturor celor de la Chelsea FC, clubul vrea să-și arate recunoștința față de Thomas și staff-ul său pentru toate eforturile depuse în timpul petrecut la club. Thomas va avea, pe merit, un loc în istoria lui Chelsea după ce a câștigat Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor în timpul mandatului său.

Având în vedere că noul grup de investitori împlinește 100 de zile de când a preluat clubul, acesta consideră că este momentul potrivit pentru a face această schimbare. Antrenorii din cadrul lui Chelsea vor prelua echipa pentru antrenamente și pregătirea viitoarelor noastre meciuri, pe măsură ce clubul se pregătește să numească un nou antrenor.

ADVERTISEMENT

Nu vor mai fi alte comentarii până când nu se va numi un nou antrenor principal”, a anunțat conducerea lui Chelsea, pe site-ul oficial chelseafc.com.

Thomas Tuchel a condus-o pe Chelsea în 100 de partide în calitate de antrenor principal. Ultimul a fost cel cu Dinamo Zagreb, din prima etapă a Grupei E din Liga Campionilor, acolo unde se mai află AC Milan și Salzburg.

ADVERTISEMENT

Cu managerul german pe bancă, albaștrii nu au avut cel mai strălucit start de sezon nici în competiția internă. În Premier League, Chelsea e pe locul 6 după 6 etape (3 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri), cu 10 puncte, trei mai puține decât liderul Arsenal.

Favorit să îl înlocuiască pe Tuchel pe banca albaștrilor este Graham Potter (47 de ani), managerul lui Brighton & Hove Albion. Următorul meci al lui Chelsea este în Premier League, cu Fulham, sâmbătă, 9 septembrie, pe Craven Cottage, de la ora 14:30.

ADVERTISEMENT

Prima etapă din Liga Campionilor, fatală și pentru antrenorul lui RB Leipzig

Nu doar Tuchel a fost demis după runda inaugurală a noului sezon de UEFA Champions League. RB Leipzig și-a luat și ea adio de la Domenico Tedesco (36 de ani), pe care l-a dat afară după 1-4 cu Șahtior Donețk.

Tedesco îi pregătea pe nemți din decembrie 2021. La finalul sezonului trecut, cu antrenorul în vârstă de 36 de ani pe bancă, RB Leipzig a reușit să câștige Cupa Germaniei și să termine pe locul 4 în Bundesliga.

ADVERTISEMENT
Tags: