Sport

Chelsea lasă 100 de veterani de război fără case. Mutarea scandaloasă a americanului Todd Boehly

Patronul celor de la Chelsea, Todd Boehly, a făcut o achiziție pentru club și va lăsa 100 de oameni fără case.
21.10.2023 | 07:23
Chelsea lasa 100 de veterani de razboi fara case Mutarea scandaloasa a americanului Todd Boehly
Patronul celor de la Chelsea, Todd Boehly, a făcut o achiziție pentru club și va lăsa 100 de oameni fără case. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Formația de pe Stamford Bridge are un plan de renovare a bazei sportive a clubului. Astfel, Todd Boehly a achiziționat terenul pe care se afla cartierul Sir Oswald Stoll Mansions. Și urmează ca 100 de oameni să rămână fără case. Achiziția făcută de Chelsea a costat 92 de milioane de euro.

Achiziția cu care Chelsea va lăsa 100 de oameni fără case

Patronul american Todd Boehly a investit 92 de milioane de euro pentru un teren. Acolo se află locuințele a 100 de oameni, veterani de război și văduve de război. În planul de renovare al clubului, Chelsea va folosi pământul pentru a dezvolta baza sportivă. Patronul fornației din Premier League se va folosi de teren din anul 2025.

ADVERTISEMENT

Locatarii cartierului au încercat să oprească vânzarea terenului de către deținătoarea acestuia, Stoll Foundation, însă, petiția nu a reușit să împiedice decizia. Reprezentanții fundației i-au anunțat pe locatari că au doi ani timp la dispoziție pentru a se muta din cartierul Sir Oswald Stoll Mansions.

“Organizația va organiza întâlniri suplimentare și de grup pentru rezidenți cu personalul Stoll și Consiliul de administrație pentru a se asigura că rezidenții rămân informați pe măsură ce procesul de vânzare se desfășoară. Locuitorii nu vor trebui să-și părăsească locuințele imediat.”, a fost comunicatul oficial emis de cei de la Stoll Foundation.

ADVERTISEMENT

Ce părere au veteranii de război despre vânzarea terenului

Potrivit celor de la The Sun, un locatar al cartierului Sir Oswald Stoll Mansions, fost membru al armatei britanice, s-a arătat foarte dezamăgit de decizia pe care cei de la Stoll Foundation au luat-o în privința vânzării terenului. Englezul este nemulțumit de modul în care a fost tratată situația. Acesta consideră că decizia fundației nu va fi benefică în viitor.

“Este o mare rușine, suntem foarte dezamăgiți. Este pus prea mult accent pe banii pe care îi vor obține, și prea puțin pe locuințele pe care populația le pierde. Nu cred că faptul că ne lasă fără case îi va ajuta în vreun fel în viitorul apropiat”, a spus veteranul de război pentru britanicii de la The Sun.

ADVERTISEMENT

Investițiile de miliarde ale lui Todd Boehly la Chelsea

Omul de afaceri american a cumpărat clubul din Premier League de la Roman Abramovici, după ce acesta a fost forțat să își vândă clubul, în urma sancțiunilor primite de Rusia din cauza războiului cu Ucraina. 5,2 miliarde de dolari a achitat patronul de pe “albaștrilor” către oligarhul rus.

Pe lângă suma achitată pentru clubul Chelsea, Todd Boehly are și un plan de renovare, evaluat la 2,4 miliarde de dolari. Cu acești bani, americanul își dorește să dezvolte baza sportivă și să modernizeze stadionul Stamford Bridge.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acest lucru, de la venirea la club, patronul lui Chelsea i-a încântat pe fani cu numeroase transferuri. Omul de afaceri american a adus nume importante pe Stamford Bridge, cum ar fi: Sterling, Fernandez, Mudryk, Caicedo sau Nkunku. Toatate mutările făcute de Chelsea l-au costat pe Todd Boehly 1 miliard de dolari.

Cu Pochettino ca manager al echipei de pe Stamford Bridge și cu investiții de peste 6 miliarde de dolari, formația americanului este pe locul 11 în Premier League. Fotbaliștii lui Chelsea au reușit să obțină doar 11 puncte în cele 8 partide. Sezonul trecut, londonezii au terminat pe poziția 12 în campionat.

ADVERTISEMENT
Tags: