Sport

Chelsea, prim “11” şoc cu Luton! Cu cine joacă Pochettino după 1 miliard investit în transferuri

Chelsea arată de nerecunoscut. Formația londoneză a afișat un prim "11" cu Luton din care greu am putea identifica vedete. Londonezii au investit peste 1 miliard în transferuri.
30.12.2023 | 14:56
Chelsea prim 11 soc cu Luton Cu cine joaca Pochettino dupa 1 miliard investit in transferuri
Pochettino a "incropit" un prim "11" cu Luton ce nu reflecta investitiile facute
ADVERTISEMENT

Sub conducerea lui Todd Boehly, Chelsea a devenit un exponent al investițiilor masive în jucători de top, atingând recent o cifră record de 1 miliard de dolari în transferuri. În ciuda infuziei de capital, londonezii se prezintă la partida cu Luton cu o echipă modestă în ceea ce privește statutul jucătoriilor.

Chelsea, prim “11” modest cu Luton

Primul 11 ales pentru această confruntare împotriva lui Luton a fost format din Petrovic în poartă, susținut de Gusto, Disasi, Thiago Silva și Colwill în linia de fund. În centrul terenului, Gallagher și Caicedo au fost responsabili de conexiunea între apărare și atac, în timp ce Palmer, Jackson și Madueke au avut rolul de a oferi opțiuni creative și sprijin pentru atacantul Broja.

ADVERTISEMENT

Ceea ce atrage atenția este faptul că jucători care au fost aduși în echipă la costuri semnificative, cum ar fi Wesley Fofana, Marc Cucurella, sau Raheem Sterling, nu au făcut parte din primul 11.

Lipsa mai multor vedete din prima echipă nu scade, însă, valoarea pe hârtie a primului 11. Dorde Petrovic a costat-o pe Chelsea nu mai puțin de 16 milioane de dolari. Malo Gusto, adus din Franța de la Lyon, a fost transferat pentru 32.8 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Axel Disasi a fost adus la rândul său contra unei sume mari. Fundașul francez a fost transferat de la Monaco contra sumei de 50 de milioane de dolari. Thiago Silva a fost adus gratis, iar Colwill este un produs al academiei clubului.

Chelsea (4-2-3-1): Petrovic – Gusto, Disasi, Thiago Silva, Colwill – Gallagher, Caicedo – Palmer, Jackson, Madueke – Broja.

ADVERTISEMENT

Chelsea a investit peste 1 miliard de dolari în transferuri

Mergând mai departe către mijlocul terenului, Gallagher reprezintă un alt jucător selectat în prima echipă care nu a costat-o pe Chelsea bani. Englezul este, la rândul său, un produs al academiei clubului.

Caicedo vine tare din urmă în ceea ce privește suma de transfer. În vârstă de 22 de ani, Caicedo este responsabil de cel mai scump transfer din istoria Premier League. Mijlocașul a costat-o pe Chelsea nu mai puțin de 146 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Palmer este unul din cele mai recente transferuri făcute de londonezi. Chelsea i-a plătit lui Manchester City nu mai puțin de 47 de milioane de dolari. Palmer face echipă în linia ofensivă cu Jackson, un jucător adus pentru 40 de milioane de dolari.

Aproape 40 de milioane de dolari a costat și Madueke, extrama stângă din primul 11 al lui Chelsea pentru duelul cu Luton. Atacatnul pentru acest duel este un alt produs al clublui, Broja. Chelsea, care a investit peste 1 miliard de dolari în transferuri, se zbate la mijlocul clasamentului în Premier League și nu reușește să își pună în valoare jucătorii aduși.

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia...
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban” » Dezvăluiri din culise: „Omul ăsta mi-a salvat viața”
Ce mașină conduce fiica lui Gică Popescu la București, după ce la Barcelona...
Ce mașină conduce fiica lui Gică Popescu la București, după ce la Barcelona avea un buget de 1.000 de euro pe lună
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
"Era un băiat foarte bun". Alexandru a murit chiar de ziua lui, la doar câteva ore după ce a petrecut cu prietenii. Nimeni nu ştie cum a ajuns să se înece în Bega
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Biden, discurs dezlănțuit. Acuzații fără precedent
Biden, discurs dezlănțuit. Acuzații fără precedent
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc,...
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei