Sport

Lovitură pentru Chelsea în plin campionat. Todd Boehly vrea să facă un pas în spate

Chelsea e aproape să încaseze o lovitură puternică în prim campionat, pentru că Todd Boehly, acționar la formația londoneză, e decis să facă un pas în spate în viitorul apropiat.
08.12.2023 | 18:37
Lovitura pentru Chelsea in plin campionat Todd Boehly vrea sa faca un pas in spate
Lovitură pentru Chelsea în plin campionat. Todd Boehly vrea să facă un pas în spate
ADVERTISEMENT

Miliardarul cu o avere de 6 miliarde de dolari ar avea alte priorități în acest moment, fiind decis să se concentreze mai mult pe afaceri. Potrivit presei din Marea Britanie, absența lui Boehly din anturajul lui Chelsea a fost observată deja de jucători și de staff-ul echipei, în condițiile în care omul de afaceri nu mai merge la meciuri, decât foarte rar.

Lovitură pentru Chelsea în plin campionat

De exemplu, co-proprietarul lui Chelsea a fost la stadion și a asistat la victoria celor de la Chelsea contra formației Brighton, de pe Stamford Bridge, însă nu a fost prezent la meciul mult mai interesat cu Manchester United.

ADVERTISEMENT

De altfel, Boehly nu a mai participat la prea multe meciuri ale lui Chelsea în acest sezon, transmițând semnale că s-a săturat de fotbal, conform Daily Mail. Potrivit unor surse din anturajul lui Boehly, miliardarul intenționează să se retragă pentru a se concentra pe alte afaceri.

Cu toate acestea, transmit apropiații americanului, Todd Boehly rămâne un susținător al celor de la Chelsea. Cel mai probabil Behdad Eghbali, co-finanțator la Chelsea, care deține 60% din club, va prelua controlul total și se va implica tot mai mult în viața echipei, notează presa din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Vestea retragerii lui Boehly este cel puțin șocantă pentru Chelsea, în condițiile în care Fichajes scria că Todd Boehly vrea să plătească 100 de milioane de euro vara viitoarea pentru a-l transfera pe Khvicha Kvaratskhelia de la Napoli. Georgianul mai are contract până în 2027 cu Napoli, astfel că italienii ar putea să spună pas momentan unei oferte pentru jucător.

Cei de la Napoli au plătit 13 milioane de euro pentru Kvaratskhelia, adus în vara lui 2022 de la Dinamo Batumi. În 43 de meciuri, fotbalistul în vârstă de 22 de ani a marcat 14 goluri și a dat 17 pase de gol, practic contribuind la câștigarea titlului de campioană de către napoletani. Așadar, Chelsea ar fi echipa care și l-ar dori cel mai mult pe georgian, însă retragerea lui Todd Boehly ar putea da peste cap planurile londonezilor.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă americanul va rămâne investitor la o altă echipă deținută alături de Chelsea, mai exact RC Strasbourg Alsace. Ocupanta locului 15 din sezonul 2022/2023 din Ligue 1 e acum pe locul 13. ”E o onoare pentru noi să facem parte din acest grup istoric. Vrem să păstrăm moștenirea lui Racing. Investițiile strategice vor împuternici prezența noastră în fotbalul european, alături de ceea ce facem la Chelsea”, se arată într-un comunicat oficial emis de clubul în această vară.

Londonezii vor avea cu siguranță motive de îngrijorare dacă rămân fără implicarea lui Boehly, mai ales dacă aceasta va fi financiară. De remarcat că Todd Boehly a investit 1 miliard de dolari în Chelsea în ultimul an, doar în transferuri. Statistic, londonezii au plătit pe transferuri mai mult decât toate echipele din La Liga spaniolă în aceeași perioadă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Chelsea are un nou sezon submediocru, ocupând locul 10 după 15 etape, cu doar 19 puncte acumulate. Cei de la Chelsea sunt la 8 puncte distanță față de ocupanta locului 5, Tottenham și la 17 puncte distanță de ocupanta primului loc în clasament, Manchester City. Paradoxal, londonezii sunt alături de Manchester City și Arsenal singurele echipe din Premier League al căror lot valorează peste 1 miliard de euro.

ADVERTISEMENT