Sport

Chelsea, obligată să stea la low-cost și să-și calculeze la sânge banii de kerosen după decizia șoc a Guvernului Marii Britanii

Incredibil, dar adevărat. Chelsea e în pragul colapsului după sancțiunile primite de Roman Abramovich. Campioana Europei va fi nevoită să reducă bugetul pentru călătorii și hoteluri.
10.03.2022 | 19:20
Chelsea obligata sa stea la lowcost si sasi calculeze la sange banii de kerosen dupa decizia soc a Guvernului Marii Britanii
Chelsea, obligată să stea la low-cost și să-și calculeze la sânge banii de kerosen după decizia șoc a Guvernului de la Londra. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Chelsea s-a pus pe făcut economii înaintea returului cu Lille din optimile UEFA Champions League. Meciul e programat pe 16 martie, în Franța, de la ora 22:00, iar „albaștrii” ar putea fi nevoiți să călătorească și să se cazeze la low-cost, după ce Guvernul de la Londra a luat măsuri împotriva lui Roman Abramovich.

La Chelsea e buget de austeritate. Campioana Europei nu mai are bani pentru călătorii și cazări extravagante

Joi, 10 martie, patronul lui Chelsea a fost sancționat de Guvernul din Marea Britaniei, din cauza invadării Ucrainei de către Rusia luna trecută. Oligarhului rus i-ai fost înghețate activele și se va confrunta cu o interdicție a tranzacțiilor cu persoane fizice și companii din Regatul Unit, neputând astfel să profite de pe urma vânzării lui Chelsea.

ADVERTISEMENT

Cu toate, acestea campioana Europei va primi o licență sportivă restrictivă din partea cabinetului lui Boris Johnson, care va fi revizuită constant și care va permite îndeplinirea programelor, angajaților să fie plătiți și abonaților existenți să participe la meciuri.

Conform presei britanice, „albaștrii” speră să beneficieze de o oarecare flexibilitate în ceea ce privește limita de bani pentru jocurile din cupele europene, deși nu există siguranța unei indulgențe din partea Guvernului.

ADVERTISEMENT

Cât costă o deplasare în Premier League

Pentru Chelsea, suma de 20 de mii de lire sterline este mult prea mică și când vine vorba de deplasările pe care le are de făcut echipa în campionatul Angliei. Atât cheltuie doar trei-patru suporteri de lux ai „albaștrilor”, care își însoțesc favoriții atunci când aceștia joacă pe teren străin. Hugo Scheckter, fondator „Player Care”, un serviciu de asistență pentru fotbaliști, susține că o deplasare în Premier League costă aproximativ 30 de mii de lire sterline.

Cu acești bani, cluburile din cel mai bogat campionat din lume, trebuie să acopere costurile de călătorie, care, de cele mai multe ori sunt cu avionul, serviciul de securitate, hrana și cazarea. Din delegația unei echipe de top din Anglia fac parte minim 20 de fotbaliști, antrenorul, staff-ul tehnic și staff-ul administrativ.

ADVERTISEMENT

Scheckter a comentat pe Twitter cum se va descurca de acum înainte cei de la Chelsea cu un buget de austeritate: „Călătorind în străinătate, nu văd cum o vor putea face altfel decât cu zboruri comerciale sau să își aducă autocarul în țara respectivă și să scadă semnificativ standardele hotelurilor. Aceste sancțiuni vor avea un impact mare asupra lui Chelsea. Nici 30 de mii de lire sterline nu cred că le ajung pentru a face deplasările la nivelul de până acum”.

Deocamdată, nu este bătut în cuie faptul că Chelsea va călători cu autocarul sau că va sta într-un hotel mai sărăcăcios, dar acesta este cel mai rău scenariu posibil, având în vedere severitatea sancțiunilor, care dau fiori suporterilor dublei campioane a Europei.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii lui Chelsea ar putea să fie forțați să își plătească singuri cheltuielile de deplasare

Pentru moment rămâne neclar cum va gestiona clubul londonez aceste noi restricții, dar și fotbaliștii, care ar putea să nu mai dorească să continue pe Stamford Bridge. Jucătorii lui Chelsea sunt printre cei mai bine plătiți din lume, dar ar putea să ajungă să își plătească singuri biletele de avion, cazarea și mâncarea pentru meciurile disputate în deplasare.

Până la această oră, Chelsea nu a comentat sub nicio formă sancțiunile dictate împotriva lui Roman Abramovich și cum va arăta viitorul clubului din punct de vedere administrativ.

  • 883 de milioane de euro valorează lotul de jucători al lui Chelsea, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT