Sport

Chelsea va mări vestiarele echipelor vizitatoare. Cine s-a plâns că sunt prea mici

Echipa engleză Chelsea este nevoită să mărească vestiarele echipelor oaspete, după ce două grupări s-au plâns că sunt prea mici și nu pot fi respectate regulile de distanțare anti Covid-19.
25.01.2022 | 12:05
Chelsea va mari vestiarele echipelor vizitatoare Cine sa plans ca sunt prea mici
Vestiarele de pe Stamford Bridge sunt prea mici și nu au o zonă separată pentru personalul feminin. Sursa foto: dailymail.co.uk
ADVERTISEMENT

Două echipe din Premier League s-au plâns că vestiarul pe care le folosesc formațiile vizitatoare pe terenul lui Chelsea, Stamford Bridge, sunt prea mici, astfel că respectivele încăperi vor fi extinse.

Liverpool s-a plâns că vestiarul de pe stadionul lui Chelsea este prea mic

Primii care au ridicat problema au fost oficialii lui Liverpool. „Cormoranii” au jucat, în deplasare, cu Chelsea, pe 2 ianuarie. Managerul german Jurgen Klopp nu a fost prezent la meci, deoarece era infectat cu Covid-19, astfel că pe bancă a stat secundul lui, Pep Lijnders.

ADVERTISEMENT

Scorul final a fost 2-2, golurile fiind marcate de Kovacic (42), Pulisic (45+1), respectiv, Mane (9) și Salah (26).

La finalul partidei, Lijnders s-a plâns că vestiarul folosit de Liverpool pe Stamford Bridge este prea mic, chiar dacă abia fusese renovat. În plus, el a reclamat că nu există o zonă separată de schimbare și duș pentru personalul feminin al lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Reglementările sanitare privind Covid-19 limitează numărul de persoane permise să se adună într-o anumită zonă. Pentru a se adapta cerințelor, Chelsea folosea două încăperi TV aflate lângă vestiare, dar nu a fost suficient pentru a-i mulțumi pe oficialii lui Liverpool și Brighton.

Practic, jucătorii echipelor oaspete au fost nevoiți să împartă camera cu persoanele din conducere, în loc să aibă un spațiu separat.

ADVERTISEMENT

Chelsea a găsit o soluție de compromis, dar vestiarele erau prea departe de Stamford Bridge

După ce Premier League s-a reluat pentru încheierea sezonului 2019/20 (fără spectatori în tribune), Chelsea a oferit un spațiu mai mare de schimbare pentru echipele vizitatoare, într-un club de sănătate din spatele Standului Matthew Harding.

Dar și în acea situație a existat un inconvenient. Șeful lui Southampton, Ralph Hasenhuttl, a argumentat. „Pierdem aproape trei minute de la teren la clubul de sănătate. Iar dacă mai sunt și 40.000 de spectatori în tribune care fac zgomot, e clar că mai ai cum să stabilești vreo strategie”, a declarat, atunci, Hasenhuttl.

ADVERTISEMENT

Dar, cu noua restructurare, spațiul disponibil pentru presă a fost înjumătățit, iar acest lucru a fost constatat la meciul de duminică, din etapa a 23-a din Premier League, câștigat de Chelsea cu 2-0 în fața lui Tottenham.

Stadionul Stamford Bridge a fost construit în anul 1970, dar există puține posibilități pentru extinderea zonelor în care se schimbă jucătorii echipelor oaspete, pentru a respecta noile reglementări impuse în timpul pandemiei. Și asta din cauza liniei de cale ferată care se află foarte aproape de teren.

Chelsea are datorii imense către Roman Abramovich

Dar acestea nu sunt cele mai mari problemele ale oficialilor lui Chelsea. Conform Daily Mail, Chelsea are în acest moment datorii către Roman Abramovich care se ridică la peste 1,514 miliarde de lire sterline, după ce acesta a împrumutat clubul în sezonul precedent cu 19,9 milioane de lire sterline.

Finanțarea este asigurată de partea care controlează clubul, domnul R Abramovich… Soldul restant al tuturor împrumuturilor părților afiliate la 30 iunie 2021 era de 1.514,4 milioane de lire sterline”, se arată într-o notă a Fordstam Ltd, compania-mamă care deține Chelsea.

Se vehiculează faptul că împrumuturile vor fi rambursate către Camberley International Investments Ltd, companie despre care se crede că este controlată de Abramovich.

Cu toate acestea, deoarece împrumuturile vin chiar de la proprietar, Chelsea nu ar avea datorii în realitate. În cazul în care ar vinde clubul, rusul ar trebui să-și ramburseze singur din venituri.

ADVERTISEMENT
Tags: