News

China a emis o alertă sanitară de ciumă bubonică. S-a interzis consumul anumitor animale

06.07.2020 | 09:28
China a emis o alerta sanitara de ciuma bubonica Sa interzis consumul anumitor animale
ADVERTISEMENT

Noi probleme medicale în China, acolo unde, la o jumătate de an de la apariția coronavirus, a fost emisă o alertă sanitară de ciumă bubonică.

Autoritățile de la Beijing au emis un avertisment cu privire la această boală şi au interzis consumul anumitor animale care transmit ciuma.

ADVERTISEMENT

S-a luat această măsură după ce un caz suspect a fost raportat într-un spital dintr-o regiune nordică a țării asiatice.

Alertă sanitară de ciumă bubonică emisă de China

În ultimele zile, autorităţile chineze au emis un avertisment cu privire la ciuma bubonică şi au interzis consumul anumitor animale după ce un caz suspect a fost raportat într-un spital dintr-o regiune nordică.

ADVERTISEMENT

Un oraș din nordul Chinei a raportat duminică o alertă medicală, după ce a fost raportat un caz suspect de ciuma bubonică, potrivit Times of India.

Bayannur, regiunea autonomă a Mongoliei Interne, a ridicat la nivelul III de prevenire și control al ciumei gradul de alertă medicală. Cazul suspect de ciumă bubonică a fost raportat sâmbătă de un spital din Bayannur. Autoritatea locală de sănătate a anunțat că perioada de alertă va continua până la sfârșitul anului 2020.

ADVERTISEMENT

”În prezent, există riscul ca o epidemie de ciumă umană să se răspândească în acest oraș. Populația ar trebui să-și îmbunătățească conștientizarea și capacitatea de auto-protecție și să raporteze rapid dacă apar simptome”, a declarat autoritatea locală de sănătate..

Două cazuri, raportate la 1 iulie

Conform sursei citate, la 1 iulie două cazuri suspecte de ciumă bubonică au fost raportate în provincia Khovd din vestul Mongoliei. Cazurile confirmate sunt un rezident în vârstă de 27 de ani și fratele său, în vârstă de 17 ani, care sunt tratați la două spitale separate din provincia asiatică, a declarat un oficial de sănătate.

ADVERTISEMENT

Cei doi frați au mâncat carne de marmotă. Un număr de 146 de persoane care au intrat în contact cu ei au fost izolați și sunt supravegheați medical. Consumul acestui animal a fost interzis.

Ciuma bubonică este o boală bacteriană care este răspândită de purici care trăiesc pe rozătoare sălbatice, cum ar fi marmotele. Boala poate ucide un adult în mai puțin de 24 de ore dacă nu este tratată la timp, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

În acest moment, populaţiei i se cere să raporteze eventualele cazuri suspecte de boală sau febră fără cauze clare şi să anunţe dacă găsesc orice marmotă bolnavă sau moartă. Cazurile de ciumă bubonică se întâlnesc destul de frecvent în China, dar focarele au devenit tot mai rare.

ADVERTISEMENT