China, măsuri de prevenție pentru valul 2 de coronavirus. Mișcarea Beijing-ului pe piața echipamentelor de protecție 

Adrian Baciu   
în HotNews
22/05/2020, 10:32
China, măsuri de prevenție pentru valul 2 de coronavirus. Mișcarea Beijing-ului pe piața echipamentelor de protecție 
China, măsuri de prevenție pentru valul 2 de coronavirus. Mișcarea Beijing-ului pe piața echipamentelor de protecție. Foto: hepta.ro

China își ia măsuri de prevenție pentru valul 2 de coronavirus care ar putea lovi în sezonul rece. Asta reiese din mișcarea Beijing-ului făcută recent pe piața echipamentelor de protecție.

China, măsuri de prevenție pentru valul 2 de coronavirus. Mișcarea Beijing-ului pe piața echipamentelor de protecție

China, prima țară lovită de epidemia de coronavirus și locul din care se spune că acest virus ar fi izbucnit la nivel mondial, își ia măsuri de siguranță contra unui mult anticipat val secund al infecțiilor.

În acest sens, Partidul Comunist care se află la putere în China mizează pe preluarea din nou a monopolului pe fabricile ce furnizează materiale sanitare de protecție pentru întreaga lume, informează Fox News.

Un om de afaceri din Statele Unite ale Americii care desfășoară activități comerciale cu China de peste două decenii, a adus recent zeci de milioane de materiale de protecție de peste ocean, când criza era la apogeu.

Moshe Malamud, afaceristul în cauză, dezvăluie că în ultimele săptămâni furnizorii săi au fost copleșiți de comenzi făcute de guvernul chinez.

”Dădeam o comandă importantă la unul dintre marii fabricanți, iar el mi-a zis ‘Pot să o onorez, dar, după aceea, sunt contractat de guvernul chinez să produc 250 de milioane de halate de protecție’, a dezvăluit acesta.

Într-o intervenție pentru aceeași sursă, Malamud a spus că a auzit o poveste similară despre un producător de termometre. ”Auzim acum că China și-a revenit, lucrează și au trecut peste virus, așa că am întrebat , dar, bineînțeles, nimeni nu vrea să spună nimic.

”Aud așa ceva de la multe instituții producătoare, care spun: ”putem să vă dăm puțin, dar, în principiu, de acum și până la sfârșitul verii ne concentrăm pe fabricarea de produse pentru guvernul chinez, în așteptarea unui al doilea val”, a completat omul de afaceri.

China, noi focare de COVID-19

China, țara în care s-au întregistrat primele cazuri și decese de COVID-19, a decis impunerea a noi măsuri restrictive, după ce au apărut noi focare de infecție.

Peste 100 de milioane de oameni din provincia Jilin, din Nordul Chinei, intră din nou în carantină. Chinezii se tem să nu apară un noul va de îmbolnăviri, astfel că au luat măsuri dure de prevenire.

Închide ×