Sport

Chipciu vrea suporteri condamnați la închisoare: “Asta strigau despre copiii mei”

Chipciu cere autorităților să ia exemplul Angliei atunci când vine vorba de pedepse aplicate suporterilor. Jucătorul lui U Cluj a fost supus injuriilor în meciul cu Botoșani.
09.12.2023 | 16:35
Chipciu vrea suporteri condamnati la inchisoare Asta strigau despre copiii mei
Chipciu cere toleranta zero pentru suporterii violenti verbali. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Alex Chipciu a atras atenția cu privire la comportamentul unor suporteri în timpul duelului din Cupa României dintre U Cluj și FC Botoșani. Mai mulți oameni din tribună au lansat atacuri verbale nejustificate la adresa familiei sale.

Chipciu cere pedespe drastice pentru suporterii din România

“Aștept și eu momentul în care suporterii din România vor fi condamnați pentru abuzurile și injuriile aduse. La meciul de la Botoșani, o adunătură de suporteri strigau că vor să-mi abuzeze sexual copiii. Până unde îi lăsăm să ajungă?”, a scris Alexandru Chipciu pe pagina sa de Instagram.

ADVERTISEMENT

În urma acestui incident, Chipciu susține că suporterii implicați în astfel de comportamente ar trebui să fie sancționați pentru abuzuri și injurii. Fotbalul ar trebui să fie un spectacol pasionant și fair-play, iar comportamentul inadecvat al unor fani nu face decât să strice această experiență.

Fotbalul aparține tuturor, atât jucătorilor cât și spectatorilor. Este esențial ca astfel de incidente să fie abordate și sancționate corespunzător pentru a asigura un mediu pozitiv și respectuos în cadrul evenimentelor sportive.

ADVERTISEMENT

Un caz similar s-a petrecut în Anglia

Reacția lui Alex Chipciu vine în urma unui incident similar petrecut în Anglia. Într-un verdict fără precedent, Jamie Arnold, fan al echipei Wolves, a fost condamnat la șase luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat de abuz rasial îndreptat împotriva fostului apărător al lui Manchester United, Rio Ferdinand.

Incidentul a avut loc acum doi ani, dar justiția a pus capăt acestui caz prin aplicarea unei pedepse severe. Rio Ferdinand, în prezent analist sportiv, a devenit din nou ținta atacurilor rasiste, chiar și după retragerea sa de pe terenul de fotbal.

ADVERTISEMENT

Jamie Arnold, în vârstă de 32 de ani, din Norton Bridge, Staffordshire, a fost acuzat de hărțuire agravată rasială luna trecută, iar un juriu l-a găsit în unanimitate vinovat de acest abuz în cadrul Wolverhampton Crown Court.

Pedeapsa drastică a constat în șase luni de închisoare, dintre care cinci luni pentru abuzul rasial comis împotriva lui Ferdinand și o lună suplimentară pentru o condamnare anterioară legată de un alt incident rasist. Această sentință reprezintă cea mai aspră pedeapsă dată vreodată unui fan de fotbal găsit vinovat de abuz rasist în timpul unui meci.

ADVERTISEMENT

“Accept ca din postura unui fost jucător profesionist de fotbal vor exista suporteri care își vor exprima opiniile despre mine sau în timp ce lucrez la TV, ceea ce nu accept este că opiniile sau gesturile făcute despre mine sau față de mine ar trebui să fie abuzive și rasiste în cazul în care se fac comentarii cu privire la culoarea pielii mele”, a precizat Rio Ferdinand.

ADVERTISEMENT