Sport

Chris Evert îl ridică în slăvi pe Novak Djokovic: „Probabil cel mai bun din toate timpurile. Poate depăși orice!”

Chris Evert îl crede capabil pe Novak Djokovic de orice și îl consideră cel mai bun tenismen din toate timpurile. Pe ce se bazează fosta mare campioană.
09.03.2023 | 09:26
Chris Evert il ridica in slavi pe Novak Djokovic Probabil cel mai bun din toate timpurile Poate depasi orice
Chris Evert îl ridică în slăvi pe Novak Djokovic: „Probabil cel mai bun din toate timpurile. Poate depăși orice!” FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic poate pierde primul loc în clasamentul ATP, deoarece nu poate participa la Indian Wells și Miami, însă pentru Chris Evert acest lucru nu este deloc important.

Chris Evert, elogiu la adresa lui Novak Djokovic: „E uimitor că încă e lider mondial”

În ciuda tuturor controverselor din jurul lui Novak Djokovic, Chris Evert e sigură de un lucru: „Este probabil cel mai bun din toate timpurile. Atunci când își va încheia cariera, probabil că va fi. Și este păcat. Mi-aș fi dorit să fi început mai devreme să lase oamenii să se întoarcă în Statele Unite.

ADVERTISEMENT

Sunt sigură că toată lumea simte asta. El este încă numărul 1 în lume, indiferent dacă joacă un program complet sau trei sferturi de program, e uimitor că încă e lider mondial”, a declarat fosta mare jucătoare de tenis.

Americanca nu este de acord cu decizia ca Novak Djokovic să nu fie primit în SUA pentru că nu este vaccinat împotriva COVID-19: „În primul rând, cred că toată lumea ar trebui să poată intra în acest moment. Cel mai important lucru este cum o accepți. El a acceptat-o. Faptul că nu a putut veni nu a părut să-l afecteze anul trecut”, a mai declarat Chris Evert, pentru Eurosport.

ADVERTISEMENT

Chris Evert acuză: „În ATP există această situație: Joacă Novak în turneu sau nu e lăsat să joace?”

Ba, mai mult, aceste interdicții ar putea să îl ambiționeze și mai mult pe sârb: „Poate că asta îl face să își dorească și mai mult să câștige turneele în care poate juca, cele pe care le controlează îl fac să fie mai dur în acele situații. Cred că așa este. Se descurcă bine”.

În orice caz, situația este una inacceptabilă pentru Chris Evert: „În ATP există această situație: Joacă Novak în turneu sau nu e lăsat să joace? Este un câmp deschis dacă Novak nu participă. Dacă joacă în turneu, va fi întotdeauna favorit.

ADVERTISEMENT

Așa că, chiar dacă nu joacă un program complet pentru că nu poate din cauza vaccinării, cred că în mintea tuturor nu contează cu adevărat. Este în continuare numărul unu în lume. Fie că joacă un program complet sau trei sferturi de program, el este în continuare numărul unu în mintea tuturor”.

Evert știe ce e în capul lui Djokovic: „Cu cât cineva îi spune mai mult lui Novak că nu poate face ceva, cu atât este mai determinat”

Îndârjirea și ambiția de care dovadă Novak Djokovic îl fac să continue să joace un tenis sublim chiar și la 35 de ani: „Da, cred că, cu cât cineva îi spune mai mult lui Novak că nu poate face ceva, cu atât este mai determinat. Atunci când el controlează situația, asta îi dă mai multă motivație și îl face să fie mai determinat să reușească și, în același timp, să arate asta în fața tuturor”.

ADVERTISEMENT

Hulit de mulți, Chris Evert consideră că Djokovic și-a acceptat rolul de personaj negativ: „El este uneori ca un antierou, pare să se ridice cu adevărat la înălțimea provocării atunci când circumstanțele îl sfidează și îi spun nu”.

Iar câștigarea turneului de Grand Slam de la Australian Open e dovada supremă a rezilienței sale: „Am fost uimită că a putut juca în acele circumstanțe. El poate depăși aproape orice. Este atât de puternic din punct de vedere mental și este atât de concentrat pe obiectivul său. Doar a reconfirmat cât de puternic este din punct de vedere mental prin câștigarea acelui titlu.

Este uimitor, de-a dreptul uimitor. Și de aceea este numărul unu, pentru că are mentalitatea, emoțiile și abilitățile necesare. Le are pe toate trei la un nivel atât de ridicat, mai mare decât oricine în această combinație”..

ADVERTISEMENT