Sport

Christophe Galtier, despăgubiri record de la PSG! Cu câți bani pleacă antrenorul

Christophe Galtier are de încasat o sumă record de bani de la PSG după ce a fost dat afară înainte de expirarea contractului.
12.06.2023 | 20:46
Christophe Galtier despagubiri record de la PSG Cu cati bani pleaca antrenorul
Christophe Galtier va încasa despăgubiri record după plecarea de la PSG. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Christophe Galtier se va despărți de PSG după doar un sezon petrecut pe banca parizienilor. Eliminarea prematură din Liga Campionilor a cântărit enorm pentru conducerea campioanei Franței care a decis să-l demită prematur pe tehnician.

Christophe Galtier, despăgubiri record de la PSG! Cu câți bani pleacă antrenorul

Christophe Galtier mai avea contract cu PSG până în vara anului 2024, însă șeicii au decis să-l demită pe fostul antrenor al lui Nice. Jose Mourinho sau Luis Enrique se află pe lista posibililor înlocuitori pe banca echipei de pe Parc de Princes.

ADVERTISEMENT

Totuși, plecarea lui Christophe Galtier vine la pachet cu despăgubiri record. Potrivit Le Parisien, antrenorul în vârstă de 56 de ani ar urma să primească 6 milioane de euro din partea șeicilor de la PSG. Suma echivalează cu salariul pe care tehnicianul ar fi trebuit să-l primească în ultimul an de contract.

Christophe Galtier a fost adus la PSG de Luis Campos, directorul sportiv al francezilor. Antrenorul l-a înlocuit la acea vreme pe Mauricio Pochettino, devenit recent noul antrenor al lui Chelsea. PSG a obținut titlul în Ligue 1 în stagiunea recent încheiată.

ADVERTISEMENT

Luis Enrique, favorit să preia banca lui PSG

Șefii lui PSG se află în căutarea unui antrenor care să îndeplinească visul grupării din capitala Franței acela de a cuceri trofeul Champions League. Presa din Franța notează că Luis Enrique este favorit să preia banca lui PSG.

După ce s-a despărțit de naționala Spaniei, Luis Enrique a fost curtat de Chelsea sau Tottenham. În cele din urmă, ibericul a rămas liber de contract. Cu el pe bancă, Barcelona a obținut ultimul triumf în Champions League în urmă cu opt ani.

ADVERTISEMENT

Președintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, îl dorește cu insistență pe banca parizienilor pe Zinedine Zidane. Fostul mare fotbalist francez și fost antrenor la Real Madrid, Zinedine Zidane a refuzat mai multe propuneri ale campioanei Franței.

PSG o va înfrunta pe Toulouse în Supercupa Franței

PSG a câștigat un nou titlu în Ligue 1 și o va înfrunta în meciul pentru Supercupa Franței pe Toulouse, care a învins-o categoric pe Nantes în finala Cupei Franței. La sfârșitul lunii aprilie, Toulouse a câștigat Cupa Franței, scor 5-1 cu Nantes pe Stade de France.

ADVERTISEMENT

După 38 de etape, PSG a acumulat 85 de puncte în campionatul francez. La un singur punct în spate s-a clasat Lens, care va evolua în grupele Ligii Campionilor în sezonul următor. Marseille va evolua în preliminariile Champions League, în timp ce Rennes va juca în grupele Europa League, iar Lille în preliminariile Conference League.

ADVERTISEMENT
Tags: