Sport

Cifrele lui Radu Drăgușin în Manchester United – Tottenham 2-2. Cum s-a descurcat în cele 11 minute petrecute pe teren

Radu Drăgușin a debutat în tricoul lui Tottenham, fiind introdus pe teren în minutul 85 al remizei scoase de Tottenham pe terenul lui Manchester United, scor 2-2, în etapa cu numărul 21 din Premier League.
14.01.2024 | 22:20
Cifrele lui Radu Dragusin in Manchester United  Tottenham 22 Cum sa descurcat in cele 11 minute petrecute pe teren
Radu Drăgușin a debutat la Tottenham
ADVERTISEMENT

La numai trei zile distanță de la semnarea contractului cu Tottenham, Radu Drăgușin a bifat 11 minute din partida disputată în deplasare de echipa sa, împotiva lui Manchester United. Românul l-a înlocuit pe Skipp în minutul 85 și a avut o prestație sigură pe Old Trafford.

Cifrele lui Radu Drăgușin la debutul în Premier League

În cele 11 minute, internaționalul român a reușit o intercepție și a avut o ieșire din aparare cu mingea la picior. Drăgușin a avut 10 atingeri ale balonului, iar raportul paselor reușite este unul impresionant pentru un tânăr de 21 de ani la debutul în Premier Leagu, 8/8.

ADVERTISEMENT

Această prestație a românului îi poate da încredere și îl poate aduce printre titulari în etapele viitoare, având în vedere că argentinianul Romero, adeversarul lui pe post, a greșit la primul gol marcate de Manchester United, în minutul 5.

Fanii lui Spurs l-ar prefera şi la mijloc în locul lui Skipp

Unii fani îl cer pe Drăguşin la centrul terenului, în locul lui Skipp, care nu a făcut o primă parte foarte bună pe Old Trafford: “Mai bine îl văd la mijloc pe Drăguşin decât pe Skipp. Patetic”, e comentariul unui fan furios.

ADVERTISEMENT

În pauza meciului au apărut sute de comentarii pe reţelele de socializare care îl cer pe Radu Drăguşin în teren: “E momentul să intre Drăguşin”. Tottenham a avut un joc defensiv slab în prima parte, United reuşind să înscrie la fazele periculoase.

Radu Drăgușin, al patrulea român la Tottenham

Radu Drăgușin devine al patrulea fotbalist român care joacă pentru Tottenham de-a lungul timpului după Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș. Totodată, Ronny Rosenthal, atacantul israelian cu origini românești, a jucat pentru Tottenham în perioada 1994–1997.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu a îmbrăcat tricoul lui Tottenham în perioada 1994-1995, când a fost coechipier cu Gică Popescu. Eroul României din meciul cu Argentina de la Mondialul din 1994 a adunat 20 de apariții pentru Tottenham, reușind să marcheze 5 goluri. După ce a trecut și pe la Sevilla, Ilie Dumitrescu a fost cedat de Tottenham la West Ham.

De cealaltă parte, Gică Popescu a adunat 27 de partide și 3 goluri la Tottenham. „Baciul” a evoluat un singur sezon în tricoul formației londoneze. Ulterior, actualul președinte al campioanei României, Farul, a fost transferat de Barcelona.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, Vlad Chiricheș a îmbrăcat tricoul lui Tottenham. Fundașul central revenit la FCSB a fost transferat de britanici în 2013 pentru 9,5 milioane de euro. Fotbalistul de 34 de ani a înregistrat 43 de apariții la Tottenham și a marcat de 2 ori. În vara anului 2015, Vlad Chiricheș a părăsit-o pe Tottenham și a fost transferat de Napoli pentru 7 milioane de euro.

ADVERTISEMENT