News

Cinci copii din Galați, înfometați și bătuți de bunici. Unul dintre frați nu a mai suportat chinul și a mers la Poliție

Caz șocant în Galați, cinci copii au fost înfometați și bătuți chiar de bunici. Ani de zile au trecut prin chinuri greu de descris.
26.03.2024 | 20:55
Cinci copii din Galati infometati si batuti de bunici Unul dintre frati nu a mai suportat chinul si a mers la Politie
Cinci copii din Galați, înfometați și bătuți de bunici. colaj Fanatik/ Foto Hepta/ captură Observator News
ADVERTISEMENT

Caz șocant în Galați, acolo unde cinci copii au fost înfometați și bătuți de bunici. Chinul prin care au trecut minorii a durat ani de zile, până când unul dintre frați nu a mai suportat și a anunțat autoritățile.

Cinci copii au fost înfometați și bătuți chiar de bunici

Băieții locuiau într-un apartament cu bunicii paterni, încă de acum zece ani, când s-au întors din Spania. O perioadă s-au aflat în grija autorităților spaniole, deoarece părinții nu au mai putut să îi crească.

ADVERTISEMENT

Ulterior, copiii au ajuns în România, fiind luați de bunici. Însă, aici nu au avut o viață bună, fiind supuși unor situații de nedescris. Cei care ar fi trebuit să îi iubească și să îi protejeze i-au supus unor chinuri groaznice.

Cei cinci frați erau bătuți, umiliți și înfometați. Mai mult, potrivit Observator News, copiii erau aspru criticați dacă aveau curaj să mănânce mai mult decât ceea ce bunicii le ofereau. Totul a ieșit la lumină, după ce unul dintre băieți, în vârstă de 16 ani, și-a luat inima în dinți și a mers la Poliție.

ADVERTISEMENT

A adus și probe clare care demonstrau că minorii erau bătuți constant și umiliți. Cardul camerei de supraveghere, amplasată chiar de bunici în camera fraților, a fost dus la sediul poliției. Oamenii legii au văzut cu ochii lor cum copiii erau agresați de bunică, o femeie de 65 de ani.

„Arunca și cu cuțitul după mine și cu farfurii”

Băiatul de 16 ani, cel mai mare dintre frați, spune că erau puși să facă curat în casă și dacă treaba nu era făcută așa cum își doreau bunicii ori dacă se jucau, erau maltratați. „Cu cureaua, cu coada de la matură, cu ce se putea arunca.

ADVERTISEMENT

Am avut perioade în care arunca și cu cuțitul după mine și cu farfurii”, a declarat minorul, potrivit sursei citate. Pe lângă faptul că nu primeau suficientă mâncare, băiatul spune că la un moment dat bunica le-a servit mâncare de pisici.

Mama copiilor s-a întors în țară. Femeia spune că nu știa prin ce trec băieții și credea că sunt bine, așa cum o asigura fostul soț. A aflat recent de la băiatul cel mare că situația era complet diferită.

ADVERTISEMENT

Acum, minorul de 16 ani se află împreună cu mama lui într-un apartament din Galați. Frații săi au fost preluați de Direcția pentru Protecția Copilului din Galați. Polițiștii au emis un ordin de protecție pentru acesta. De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru violență în familie.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: