Fotbal intern

Cinci lucruri mai puţin cunoscute despre Ante Vukusic, noul atacant al FCSB! Patron de cafenea şi ce poreclă are în Croaţia

29.01.2021 | 14:11
Cinci lucruri mai putin cunoscute despre Ante Vukusic noul atacant al FCSB Patron de cafenea si ce porecla are in Croatia
Cinci lucruri mai puţin cunoscute despre Ante Vukusic, noul atacant al FCSB! Patron de cafenea şi ce poreclă are în Croaţia (sursă foto: Facebook FCSB)
ADVERTISEMENT

Ante Vukusic este noul atacant al FCSB şi al doilea transfer făcut de formaţia “roş-albastră” în această iarnă. FANATIK îţi prezintă cinci lucuri mai puţin cunoscute despre fotbalistul de 29 de ani.

Gigi Becali a dezvăluit pentru FANATIK că vrea să aducă un atacant, după ce Dennis Man s-a transferat la Parma, iar mutarea nu l-a costat niciun ban. Ante Vukusic a venit la FCSB din postura de fotbalist liber de contract, după ce s-a despărţit în această iarnă de NK Olimpija Ljubljana.

ADVERTISEMENT

FANATIK a prezentat motivul pentru care a încheiat contractul cu formaţia din Slovenia. Ante Vukusic i-a acuzat pe Mladen Rudonja, fost internaţional sloven, şi pe Dino Skender, antrenorul lui NK Olimpija Ljubljana, că l-au umilit în ultima perioadă petrecută la echipă.

Cinci lucruri mai puţin cunoscute despre Ante Vukusic, noul atacant al FCSB: cum a devenit “Diamantul din Sinj”

Crescut la Hajduk Split, Ante Vukusic şi-a câştigat porecla de “Svinjski Dijamant” (n.r. “Diamantul din Sinj”) după un golul marcat în Hajduk Split – Anderlecht 1-0, meci jucat în faza grupelor din Europa League în sezonul 2010-2011.

ADVERTISEMENT

Reuşita din partida de pe “Poljud” a venit în minutul 90+5, iar Drago Cosic, comentatorul meciului pe HRT 2, a început să strige extaziat la microfon, iar printre cuvintele folosite a fost şi “Svinjski Dijamant”.

Şi-a folosit porecla atunci când a deschis cafeneaua din Sinj

Porecla s-a lipit de Ante Vukusic, iar după şapte ani de la golul marcat cu Anderlecht, fotbalistul şi-a deschis o cafenea în Sinj, oraşul în care s-a născut, şi a numit-o “Dijamant”.

ADVERTISEMENT

“Nu a existat nicio dilemă când am ales numele. Nu am mai vorbit cu el (n.r. Drago Cosic), dar aş vrea să-l invit în Sinj. Este naşul cafenelei mele, aşa că îl voi cinsti când va veni aici”, spunea Ante Vukusic într-un interviu din 2017.

E căsătorit cu iubita din adolescenţă

Ante Vukusic s-a căsătorit în 2014 cu Ratka Romac, iubita din adolescenţă, când acesta juca la Pescara. Cei doi sunt împreună din 2008, când noul atacant al FCSB făcea pasul de juniori la echipa mare la Hajduk Split. Ceremonia religioasă a avut loc în Sinj, iar perechea a avut parte de aproape 200 de invitaţi la nuntă, printre care şi foşti colegi de la Hajduk.

ADVERTISEMENT
ante vukusic atacant fcsb
Ante Vukusic alături de soţia lui în cafeneaua din Sinj

Şi-a ajutat familia după ce a dat lovitura în fotbal

La scurt timp după transferul de la Hajduk Split la Pescara, din 2012, Ante Vukusic le-a cumpărat părinţilor lui un apartament în Sinj şi şi-a ajutat fratele şi sora. “Locuiam în Sinj, la 30 de kilometri de Split. Când eram copil, tatăl meu mă ducea zilnic la antrenamente. Mergem timp de 45 de minute, mă antrenam şi apoi ne întorceam acasă”, povestea Ante Vukusic.

Are o selecţie în naţionala Croaţiei

Pe 15 august 2012, Ante Vukusic a debutat pentru naţionala Croaţiei, într-un amical pierdut contra Elveţiei. Noul atacant al FCSB a intrat pe teren în minutul 46, după ce i-a luat locul lui Mario Mandzukic. După această experienţă, fotbalistul de 29 de ani a mai fost chemat la câteva partide ale Croaţiei din preliminariile pentru CM 2014, însă nu a fost introdus pe teren.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Poli Iași: 2,80 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT