Life

Cinci părție ale corpului care sunt foarte murdare. Una dintre ele poate conţine peste 2.300 de bacterii diferite

Sunt cinci părție ale corpului care sunt foarte murdare și ar trebui să avem mai mare grijă de ele, pentru că pot fi adevărate spații de înmulțire pentru bacterii.
13.08.2022 | 14:40
Cinci partie ale corpului care sunt foarte murdare Una dintre ele poate contine peste 2300 de bacterii diferite
Care sunt cele mai murdare părți ale corpului. Foto: colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Corpul uman poate fi foarte mudar, iar unele părți ale corpului pot ajunge să conțină mii de bacterii. Iată care sunt cele mai murdare părți de corp!

Care sunt cele mai murdare părți ale corpului

Buricul este una dintre cele mai mudare părți ale corpului. Acesta este chiar în top, deoarece poate conține peste 2.300 de bacterii diferite, conform informațiilor transmise de specialiști.

ADVERTISEMENT

Un experiement realizat în anul 2011 pe 100 de subiecți a arătat că buricul este un loc perfect pentru formarea de bacterii, mai ales din cauza formei sale. De asemenea, jumătate dintre bacteriile descoperite erau unele necunoscute.

Și unghiile sunt foarte murdare, iar un studiu realizat în Marea Britanie arăta că pot exista inclusiv bacterii periculoase sub mâinile femeilor (în proproție de 15%) și a bărbaților (proporție de 24%).

ADVERTISEMENT

Printre bacteriile descoperite au fost și unele care provoacă diaree și vomă, astfel că acesta este un motiv în plus pentru cei care își rod unghiile să renunțe la acest obicei nesănătos!

Poți scăpa de multe dintre aceste bacterii dacă te speli riguros pe mâni, inclusiv pe și sub unghii.

ADVERTISEMENT

Cât de murdare sunt axilele, de fapt

Și scalpul este foarte murdar, dar poate fi curățat cu ajutorul unei igiene corecte. Pe scurt, renunță la dușurile făcute pe grabă, fără să îi dai atenția cuvenită părului și scalpului.

Acesta din urmă poate duce la mâncărimi și nu numai, dacă nu este curățat așa cum trebuie, mai ales pentru că scalpul conține multe glande sebacee şi sudoripare, care pot duce la apariția unor bacterii nesănătoase.

ADVERTISEMENT

Și laba piciorului este una dintre părțile cele mai murdare din corp. Trebuie să îi acordați o atenție sporită și să aveți grijă să folosiți inclusiv o piată ponce pe călcâie și să curățați zona dintre degete, scrie india.com.

Axilele pot fi un adevărat mediu de dezvoltare pentru bacterii, lucru care determină și mirosurile neplăcute.

Bacteriile descompun celulele de piele moartă și din cauza mediului umed produc inclusiv mirosuri care nu ne sunt pe plac.

ADVERTISEMENT