News

Cinci răniți și doi morți în Germania, după un atac cu cuțitul într-un tren. Ce a pățit atacatorul

Două persoane au murit și cinci au fost rănite în Germania, în urma unui atac cu cuțitul în statul nordic Schleswig-Holstein.
25.01.2023 | 21:36
Cinci raniti si doi morti in Germania dupa un atac cu cutitul intrun tren Ce a patit atacatorul
Atac cu cuțitul în Germania la tren. Foto: Bild.de
ADVERTISEMENT

Cele șapte persoane au fost atacate cu cuțitul într-un tren, însă e neclar momentan care a fost motivul atacului.

Șapte persoane atacate cu cuțitul într-un tren din Germania

Suspectul a fost arestat la o stație de tren din satul Brokstedt. Potrivit datelor oferite de Bild, atacatorul ar fi un sirian în vârstă de 33 de ani. Bărbatul avea asupra sa un permis de ședere temporară, însă certificatul său era plin de sânge și datele nu puteau fi distinse, conform Bild.de.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a ajuns la spital cu rână la mâini pe care și le-ar fi provocat singur, conform sursei citate.

Conform polițiștilor, suspectul nu se afla pe nicio listă de supraveghere a extremiștilor. De asemenea, surse din anchetă susțin că bărbatul ar prezenta semne ale unor boli psihice. Atacul a avut loc în momentul în care trenul se apropia de gara Brokstedt, o comunitate de 2.000 de oameni la nord de Hamburg.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână poliția din Germania aresta o cetățean iranian suspectat că plănuia un atac terorist. Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost reținut în Munster, după ce și-a procurat cantități mari de cianură și ricină, totul pentru a comite ”un atac islamist”.

Potrivit anchetatorilor de la Oficiul Central pentru Urmărirea Terorismului din Renania de Nord-Westfalia, o unitate a Parchetului din Düsseldorf, polițiștii au găsit acasă la suspect cantități însemnate din aceste toxine.

ADVERTISEMENT

De asemenea, germanii au transmis că o altă persoană a fost arestată în legătură cu acest caz, fără a oferi prea multe detalii.

Potrivit datelor oficiale în Germania trăiesc aproximativ 800.000 de sirieni, fiind vorba de cea mai mare comunitate de oameni sosiți dintr-o altă țară, după turci și polonezi. Majoritatea dintre acești sirieni sunt refugiați de război, potrivit autorităților.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Turcia rămâne țara cu cei mai mulți refugiați din Siria, peste 3.6 milioane de oameni. De asemenea, Liban adăpostește aproximativ 830.000 de refugiați sirieni, potrivit datelor oficiale.

ADVERTISEMENT