Sport

Cine a ajutat-o pe Simona Halep să se pregătească după despărțirea de Academia Mouratoglou

Au trecut 19 luni de la ultimul meci oficial al Simonei Halep. Sportiva ar putea reveni pe teren după ce TAS i-a redus pedeapsa.
07.03.2024 | 17:22
Cine a ajutato pe Simona Halep sa se pregateasca dupa despartirea de Academia Mouratoglou
Cine a ajutat-o pe Simona Halep să se pregătească după despărțirea de Academia Mouratoglou
ADVERTISEMENT

Simona Halep are dreptul să participe din nou la turneele de tenis, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis reducerea pedepsei, de la 4 ani la 9 luni.

Interdicția primită de Simona Halep

În perioada în care a fost suspendată, Simona Halep nu a avut voie să se pregătească în bazele sportive omologate, potrivit regulilor impuse de Federația Internațională de Tenis.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, româncă nu s-a putut antrena nici alături de un jucător activ în circuitele profesioniste, ATP și WTA. Astfel, Halep nu a avut șansa să intre nici în bazele de la Izvorani sau în cea a Federației Române de Tenis.

Unul dintre locurile în care fostul număr 1 WTA și-a continuat pregătirea a fost baza Stejarii, deținută de Ion Țiriac. Totodată, Simona a ales să meargă și în Dubai, la CF Tennis Academy, o academie din Emiratele Arabe Unite înființată în anul 1997, care este des frecventată de jucători importanți.

ADVERTISEMENT

Cu cine s-a pregătit Simona Halep pe perioada suspendării

În Emiratele Arabe Unite, Simona Halep a colaborat cu mai multe antrenoare din cadrul academiei, precum ucraineanca Inga Cherkaska și tunisianca Wiem Wali.

În speranța că va juca din nou într-o partidă oficială, Simona nu a neglijat nici pregătirea fizică. După ce s-a despărțit în totalitate de Academia Mouratoglou, ea a continuat să se pregătească în Dubai alături de Yutaka Nakamura și Jez Manso.

ADVERTISEMENT

Anunțul Simonei Halep despre viitorul staff cu care va colabora

Simona Halep își dorește să revină pe teren la turneul de la Miami, care se va desfășura în perioada 19-31 martie, dar va lua o decizie în zilele următoare. Dubla campioană de Grand Slam a primit deja o invitație din partea directorului turneului, James Blake.

În acest moment, tenismena nu are un staff cu care să colaboreze, dar, la revenirea în România, a declarat: “Am câteva zile la dispoziție să formez o echipă așa cum îmi doresc eu, dar nu o să fie ușor”.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a încetat colaborarea cu Patrick Mouratoglou la finalul anului 2023, dar pe site-ul oficial al WTA, francezul încă este trecut ca antrenor al campioanei noastre.

ADVERTISEMENT
Tags: