Life

Cine ar fi putut juca rolul Danei din filmul Liceenii. Oana Sârbu nu a fost prima opțiune a producătorilor

Cine ar fi putut interpreta rolul Danei din filmul Liceenii, în locul Oanei Sârbu. O altă vedetă ar fi putut fi iubita lui Ștefan Bănică Jr. în film.
05.09.2023 | 11:17
Cine ar fi putut juca rolul Danei din filmul Liceenii Oana Sarbu nu a fost prima optiune a producatorilor
Cine ar fi putut juca rolul Danei din Liceenii. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rolul Danei din “Liceenii” a fost interpretat de Oana Sârbu, dar cine ar fi putut fi în locul artistei? Cântăreața nu a fost chiar prima alegere pentru iubita din film a lui Ștefan Bănică Jr.

Cine ar fi putut interpreta rolul Danei din Liceenii, în locul Oanei Sârbu

Filmul “Liceenii”, apărut în 1986, este una dintre cele mai apreciate producții românești. Din distribuție au făcut parte actori de renume, cum ar fi Ștefan Bănică Jr., Mihai Constantin, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruț, Ion Caramitru sau Tamara Buciuceanu-Botez.

ADVERTISEMENT

Povestea de iubire dintre Mihai și Dana a fost foarte apreciată de public, iar filmul a fost vizionat în număr foarte mare la cinematograf la vremea respectivă.

Deși este greu de crezut că rolul Danei, iubita lui Mihai din film (Ștefan Bănică Jr.), ar fi putut să fie interpretat de o altă actriță, se pare că Oana Sârbu nu a fost prima alegere pentru acest personaj.

ADVERTISEMENT

Bianca Brad a fost și ea în probe pentru acest rol. Întrebată de un fan de ce nu a ajuns să interpreteze rolul Danei, fostul fotomodel a spus că nu mai știe dacă i s-a dat o explicație. Vedeta crede că a fost selectată pentru a da proba și pentru că atunci era deja cunoscută.

“Nu îmi  amintesc să mi se fi dat vreo explicație… E posibil să se fi făcut alegerea și din perspectiva marketingului, preferând persoane deja cunoscute sau cu nume sonore…se practica încă de atunci, asta…iar eu eram la început de drum și a nimănui. Desigur este doar o supoziție”, a spus Bianca Brad.

ADVERTISEMENT

Oana Sârbu, dezvăluiri despre rolul din filmul Liceenii

După ce a jucat în “Liceenii”, Oana Sârbu a continuat să fie asociată cu “Dana”. Artista nu și-a imaginat vreodată că ar putea avea un rol într-un film și că totul a fost din întâmplare. Experiența a fot una care i-a schimbat viața.

“Da, mie mi se pare foarte frumos să te asocieze lumea cu o anumită imagine, mai ales că a reprezentat atât de mult, pentru generaţii în­tregi. Perioada de atunci nu se mai întoarce, dar ea şi-a pus amprenta pe întreaga mea viaţă.

ADVERTISEMENT

Faptul că am ajuns să joc în ‘Liceenii’ a fost o întâmplare, pentru că eu mi-am dorit întotdeauna să cânt. Oricum, viaţa mi s-a schimbat după această experienţă”, a declarat aceasta pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT
Tags: