Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cine are cei mai mulți fani, Dinamo sau Steaua? Giani Kiriță, răspuns-șoc!

Dinamo a revenit în prima divizie dar, în lipsa unui stadion modern în Ștefan cel Mare, e nevoie să organizeze meciuri pe Arcul de Triumf şi Arena Naţională.
20.08.2023 | 15:48
Cine are cei mai multi fani Dinamo sau Steaua Giani Kirita raspunssoc
Giani Kiriță crede că Dinamo are cea mai numeroasă galerie din prima ligă. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În schimb, FCSB și Rapid adună zeci de mii de suporteri pe stadioanele moderne pe care joacă: Giulești și Ghencea. Astfel s-a creat o dezbatere: ce club are în acest moment cei mai mulți suporteri.

Giani Kiriță crede în suporterii lui Dinamo

Giani Kiriță crede că Dinamo are cea mai frumoasă galerie din România, dar în acest moment, din cauza rezultatelor proaste din ultimii ani, aceasta este inactivă. El crede că dacă echipa ar avea iar performanțe, suporterii ar face show pe stadion.

ADVERTISEMENT

Spre comparație, el spune că FCSB nu are o galerie prea mare, fiind doar un grup de suporteri care nu au neapărat o identitate, iar la Rapid există o galerie respectată datorită constanței sale.

Totuși, el recunoaște că, în acest moment, datorită rezultatelor din ultimii ani, în țară, FCSB are cei mai mulți suporteri, însă spune că Rapid nu primește susținere din provincie.

ADVERTISEMENT

Dinamo are mai mulți suporter, 100%. Cei de la FCSB sau Steaua sunt, vin la meciuri, dar nu au o galerie acolo, dar au câțiva acolo. Noi nu jucăm cu 50.000? Noi vorbim de galeria frumoasă, coregrafii, ce facem noi nu face nicio galerie.

Uitați-vă ce făceam noi pe Arena Națională. Dacă noi revenim pe acolo unde ne e locul, spectacolul e garantat. Avem galerie mult mai tare decât ai Rapidului, ai lor sunt constanți, nimic mai mult.

ADVERTISEMENT

Ce are Rapid în provincie? Acum sunt câțiva la Dinamo, dar eu vorbesc înainte.  Dacă Dinamo revine acolo unde le e locul, la revedere, dominăm iar. La momentul actual, ne trebuie și stadion.

Eu vorbesc de ce a fost înainte și de ce va fi. Normal că țin cu ai mei, dar nu pot să fac acum o evaluare. Ei s-au bătut mereu acolo. (n.r. În țară steliștii sunt cei mai mulți?) Da”, a spus Giani Kiriță, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, FCSB are o medie de 17.326 de spectatori pe meci, fiind prima din SuperLigă la acest capitol. Pe doi e Rapid, cu un total de 11.654 de suporteri pe meci. Dinamo e abia pe 11, cu o medie de 5610 suporteri. Sub ei sunt doar CFR Cluj, Sepsi OSK, Farul Constanța, FC Voluntari și FC Botoșani.


  • 2,46 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „1 solist” la meciul Dinamo – Petrolul 

ADVERTISEMENT