Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ovidiu Burcă a confirmat dezvăluirea FANATIK. „Voi chiar le știți pe toate!”

Dinamo a reușit să spargă gheața în Liga I grație unui model de antrenament aplicat de Hagi. FANATIK.RO a aflat secretul dinamoviștilor, iar Ovidiu Burcă a confirmat informația în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA.
15.08.2023 | 17:50
Ovidiu Burca a confirmat dezvaluirea FANATIK Voi chiar le stiti pe toate
DECIZIA ULUITOARE luata de Burca inainte de Dinamo - Botosani. sursa foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Într-o discuție telefonică din cadrul FANATIK SUPERLIGA, antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a fost pus în fața faptei după ce Horia Ivanovici a dezvăluit unul din secretele echipei. Trupa din Ștefan cel Mare s-a inspirat după modelul lui Hagi, iar schimbarea de strategie a dat roade. Dinamo a învins-o pe Botoșani cu 1-0.

Burcă nu a băgat jucătorii în cantonament înaintea meciului cu Botoșani

“Le știți pe toate, știți tot ce mișcă. Da, a fost pentru prima dată când am chemat jucătorii în ziua meciului, dimineața, după care am rămas în cantonament. Când ajungi la un nivel superior și diferența față de anul trecut a fost că anul trecut am avut un grup de jucători tineri cărora trebuia să le creem mentalitate.

ADVERTISEMENT

Cred că a fost suficient un an de zile să îi facem să înțeleagă ce înseamnă să fii profesionist, ce înseamnă să joci pentru Dinamo. Acum odată cu accederea în prima ligă, cu jucătorii care au venit, nu cred că trebuie să mai stăm noi în spatele jucătorilor să vedem dacă se odihnesc, să vedem cum se alimentează”, a declarat Ovidiu Burcă.

Mutarea lui Ovidiu Burcă s-a văzut decizivă. Dinamo era în criză după primele patru etape. Echipa din Ștefan cel Mare adunase trei înfrângeri în primele trei meciuri ale sezonului, pentru ca mai apoi să reușească doar un egal contra celor de la Universitatea Cluj. Meciul cu Botoșani era decisiv în revenirea de formă.

ADVERTISEMENT

După prima victorie a sezonului, Dinamo s-a desprins de pe fundul clasamentului. Echipa lui Ovidiu Burcă a strâns patru puncte și a urcat până pe poziția a 14-a a Ligii I. Cu 3 goluri marcate și 8 primite, alb-roșii se pregătesc de duelul contra celor de la Voluntari, echipă aflată pe podium.

Hagi, model de inspirație pentru Burcă

“În primul rând încercăm să creem niște oameni responsabili care pot lua decizii atât în afara terenului cât și în timpul jocului. Hagi este un reper de inspirație pentru noi toți care suntem în România și ne dormi să facem ceva. Hagi din punctul acesta de vedere este reperul pentru noi toți și suntem atenți la ce face atât din punct de vedere fotbalistic dar și extra fotbalistic.

ADVERTISEMENT

Anul trecut am stat cam mult în cantonament, iar anul acesta în prima ligă o să încercăm să stăm mai puțin. Vreau să îmi responsabilizez jucătorii, trebuie să avem jucători responsabili care pot lua decizii atât în afara terenului cât și în teren”, a declarat Ovidiu Burcă în exclusivitate pentru FANATIK SUPERLIGA.

Voluntari se dovedește a fi o nucă tare în acest sezon. Deși au pierdut ultimul meci cu 3-1 în deplasarea de la FCU Craiova 1948, echipa condusă de Marin Dună are 9 puncte după 5 etape și 3 victorii înregistrate. Botoșani, Petrolul și Rapid au fost victimele celor de la Voluntari care au 8 goluri înscrise și 9 primite.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Cine nu prinde emisiunea în direct, o poate vedea în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Burca preia modelul Hagi

 

ADVERTISEMENT