News

Cine au fost Doina și George, românii împușcați în cap în Spania de un criminal în serie. Povestea lor va fi difuzată de Netflix

Puțină lume își aduce aminte de Doina și George, două dintre victimele unui faimos criminal în Serie din Spania anilor 2000.
05.06.2023 | 19:39
Cine au fost Doina si George romanii impuscati in cap in Spania de un criminal in serie Povestea lor va fi difuzata de Netflix
Cine au fost Doina și George, românii împușcați în cap. Foto: Netflix
ADVERTISEMENT

Cert e că Netflix va prezenta acum o miniserie care va cuprinde inclusiv povestea lui Doina și George, cei doi români împușcați în cap de un criminal în serie, care lăsa lângă victime cărți de joc, ca și o semnătură macabră a crimei. Cele două victime aveau în jur de 40 de ani și erau plecați la muncă în Spania.

Cine a fost Doina și George, victimele unui criminal în serie în Spania

Cei doi au fost găsiți împușcați în cap într-o livadă de măslini din Arganda del Rey, de lângă Madrid. Detectivii și-au dat seama că au în față un caz complicat, pentru că lângă ei au fost găsite două cărți de joc, semnătura unui criminal din serie din zonă. Practic, criminalul în serie a terorizat Madridul acum 20 de ani, iar acum Netflix îi va prezenta povestea începând cu 9 iunie, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

”Baraja: La firma del asesino” va fi o miniserie cu trei episoade care se va concentra pe criminalul în serie Alfredo Galan Sotillo, cel care în primele 7 luni din 2003 a ucis 6 persoane și a rănit alte trei, conform El Espanol. George și Doina Magda au fost împușcați în cap în 18 martie 2003.

Dacă bărbatul a murit atunci pe loc, femeia a mai trăit două zile. Criminalul a lăsat în acest caz lângă trupurile victimelor două cărți de joc, un trei și un patru de cupă, în timp ce alte două cărți, asul de cupă și un doi de cupă au fost lăsate lângă alte două victime, cu câteva săptămâni înainte.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii și-au dat rapid seama că acest criminal în serie era doar la început și nu avea de gând să se oprească până când pachetul de cărți nu era epuizat. Cu toate acestea, Alfredo Galan Sotillo s-a predat singur pe 3 iulie 2003, fără ca Poliția din Madrid să aibă cea mai mică idee că el era criminalul în serie. Bărbatul și-a mărturisit toate crimele și a predat arma pe care o folosise, un pistol cumpărat din Bosnia pe când bărbatul era militar.

Alfredo Galan Sotillo avea pe atunci 25 de ani și a primit în cele din urmă 142 de ani de închisoare. Bărbatul se pare că a comis crimele la întâmplare, prima victimă fiind aleasă pe 24 ianuarie 2003. Era vorba de Juan Francisco Ledesma, un portar din Madrid. Pe 5 februarie a comis 3 crime, una într-o stație de autobuz din Madrid, unde a fost ucis Juan Carlos Martin, în vârstă de 28 de ani. Aici a fost lăsat lângă trup un as de cupă.

ADVERTISEMENT

Au urmat și alte crime, de exemplu uciderea lui Andres Garcia (18 ani) și Juana Ucles Lopez (57 de ani) într-un bar, în timp ce pe 7 martie a fost împușcat Eduardo Salas, un imigrant ecuadorian. A fost o victimă norocoasă, care a supraviețuit, însă nu același lucru se poate spune despre românii Doina și George, uciși cu sânge rece în urmă cu 20 de ani.

Procesul lui Alfredo Galan a fost plin de nereguli, din cauza schimbărilor constante în declarațiile acuzatului. Pe 10 septembrie și-a schimbat versiunea oficială în fața judecătorului de la Tribunalul de Magistratura nr. 10 din Madrid, expunând motivele pentru care a mărturisit că este criminalul: a făcut-o doar pentru că un neo nazist îl amenințase că își va ucide surorile dacă nu ar fi luat vina asupra sa. Bărbatul a susținut ulterior că a vândut pistolul, înaintea crimelor, unui grup de neo naziști, însă această declarație nu a fost luată în considerare de judecător.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pe lângă mărturisirea sa, polițiștii au găsit găsit un cartuș provenit de la prima sa crimă. Au fost găsite și haine purtate în timpul crimelor, lucru consemnat de presa din Spania. Oprirea bruscă a omuciderilor după arestarea sa, identificarea făcută de supraviețuitori și faptul că se aflase în Bosnia, de unde se presupune că a cumpărat arma folosită în comiterea crimelor, au fost toate date relevante pentru judecători.

ADVERTISEMENT