Sport

Cine e adolescenta care a produs marea surpriză la Australian Open. I-a făcut să râdă pe toți la interviu. Video

Mirra Andreeva este adolescenta care a produs marea surpriză de la Australian Open. Sportiva i-a făcut să râdă pe toți la interviul care a avut loc după marea performanță.
17.01.2024 | 14:12
Cine e adolescenta care a produs marea surpriza la Australian Open Ia facut sa rada pe toti la interviu Video
Mirra Andreeva este adolescenta care a produs marea surpriză de la Australian Open. Sportiva i-a făcut să râdă pe toți la interviul care a avut loc după marea performanță. Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT

Fanii tenisului au fost martori la una dintre cele mai mari surprize de la Australian Open 2024, acolo unde adolescenta Mirra Andreeva a învins-o pe Ons Jabeur. La finalul duelului, sportiva i-a făcut pe toți cei prezenți să râdă la interviu.

Mirra Andreeva, adolescenta care a produs marea surpriză la Australian Open

Mirra Aleksandrovna Andreeva este adolescenta care a produs marea surpriză la Australian Open 2024. Jucătoarea a reușit să o învingă pe Ons Jabeur, triplă finalistă de Grand Slam. Dar cum a ajuns tânăra de 16 ani să realizeze această performanță?

ADVERTISEMENT

Născută în 2007, în Rusia, Mirra Andreeva a făcut primii pași în tenis alături de sora ei, Erika Andreeva, la Moscova. Ulterior, Mirra a ajuns să se antreneze cu Jean-Rene Lisnard în Franța, de unde a făcut primii pași spre tenisul de elită. Surorile se pregătesc la Elite Tennis Center de la Cannes, fost bază de antrenament a lui Daniil Mededev.

Debutul l-a avut în 2022, la 15 ani, în cadrul turneului WTA Jasmin Open. În primul meci a suferit și prima înfrângere în fața Anastasiei Potapova. În ianuarie 2023, jucătoarea din Rusia a ajuns în finala Australian Open la junioare, acolo unde a fost învinsă de colega sa de la dublu, Alina Korneeva.

ADVERTISEMENT

Drumul spre TOP 50 WTA

La 15 ani era clasată pe locul 194, iar primul meci câștigat în WTA a venit la turneul de la Madrid Open împotriva lui Leylah Fernandez, care se afla în TOP 50. În același an a învins-o și pe Beatriz Haddad Maia, locul 13 la acea vreme. În mai 2023, după o nouă reușită împotriva unei jucătoare din TOP 20, Andreeva a urcat pe locul 146 WTA.

Tot la 15 ani și-a făcut și debutul la French Open. A ajuns până în sferturile de finală, acolo unde s-a întâlnit cu Coco Gauff care s-a impus după 7-6, 6-1, 6-1. În urma reușitei de la Frenh Open 2023, Mirra Andreeva a ajuns în TOP 100 WTA.

ADVERTISEMENT

La Wimbeldon și-a făcut debutul după calificarea în tabloul principal. A ajuns până în runda a patra după ce a trecut de Anastasia Potapova. În optimi, americanca Madison Keys s-a impus cu 2-1 în fața rusoaicei care a urcat în TOP 70 după acel turneu.

Câteva competiții mai târziu, unde a reușit câteva victorii importante în cariera sa, Mirra Andreeva s-a calificat și la US Open 2023. A ajuns până în runda a patra, acolo unde CoCo Gauff a reușit din nou victoria în fața rusoaicei. Americanca a și câștigat competiția din acel an. La final de 2023, Mirra Andreeva a urcat în TOP 50 WTA.

ADVERTISEMENT

În 2024, a început cu o serie bună de victorii la Brisbane, dar parcursul ei s-a oprit în sferturile de finală, atunci când a întâlnit-o pe Linda Noskova. Acum, Mirra Andreeva face senzație la Australian Open 2024, după ce trecut de Bernarda Pera și de idolul său, Ons Jebeu. Următorul duel îl va avea cu Diane Perry, vineri, 19 ianuarie.

Duelul cu Ons Jabeur, cel mai important moment al carierei

La 16 ani, Mirra Andreeva a avut parte de cel mai important moment al carierei. Situată pe locul 47 în WTA, rusoaica și-a întâlnit idolul la Australian Open 2024. Ons Jabeur, locul 6 WTA, nu a reușit să se impună în fața Mirrei, iar meciul s-a terminat, 6-0, 6-2, în favoarea adolescentei.

Mirra Andreeva a dezvăluit că una dintre dorințele sale este să se antreneze cu Ons Jabeur, dar se pare că soarta a decis ca cele două să se întâlnească prima dată într-un meci oficial. Ulterior, rusoaica a vorbit despre cel mai important meci al carierei.

“Desigur că sunt fericită că am jucat cu Ons. A fost unul dintre visele mele să joc împotriva ei, pentru că îmi place foarte mult felul în care joacă. După cum am spus mai devreme, sunt inspirată de ea. Deci înseamnă mult, astăzi a însemnat mult acest meci pe care l-am câștigat”, a spus Mirra Andreeva.

Andreeva i-a făcut să râdă pe toți la interviu

După reușita care a avut loc în fața idolului său, Mirra Andreeva a oferit un interviu în care i-a făcut să râdă pe toți cei prezenți la meci. Rusoaica vorbea despre cum s-a maturizat în ultima perioadă, iar reporterul i-a adus aminte că are doar 16 ani: “Da, e adevărat… Dar anul trecut aveam 15 ani. Cred că anul ăsta m-am schimbat mult și cred că se vede asta pe teren.”

  • 16 ani este vârsta pe care o are Mirra Andreeva
  • 47 este poziția pe care o ocupă adolescenta în clasamentul WTA
ADVERTISEMENT