News

Cine e cântărețul ”călcat” de mascații din Reșița care au greșit adresa: ”Copilul plângea lângă mine, iar ei mă amenințau cu pistolul”

Claudiu Halmaci, bărbatul din Reșița peste care mascații au intrat din greșeală, spune că fiul său de 3 ani și jumătate a rămas traumatizat după intervenția poliției.
29.02.2024 | 14:31
Cine e cantaretul calcat de mascatii din Resita care au gresit adresa Copilul plangea langa mine iar ei ma amenintau cu pistolul
Claudiu Halmaci a fost agresat de mascații din Reșița, în propriul apartament, dub ochii copilului / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Claudiu Halmaci arhivă personală
ADVERTISEMENT

Caz șocant în Reșița, acolo unde mascații au greșit adresa și au imobilizat o altă persoană decât cea pe care o căutau. Bărbatul se numește Claudiu Halmaci și este solist vocal cunoscut în zona Caraș Severin sub numele de Claudiu de la Reșița. Pentru FANATIK, el a explicat că nu are nicio legătură cu infractorii vizați de polițiști, iar că oamenii legii și-au dat seama că au greșit adresa abia câteva minute mai târziu, după ce îi răvășiseră casa. Intervenția a fost surprinsă de camerele de supraveghere instalate în imobil.

Claudiu Halmaci: ”Au intrat peste mine și m-au amenințat cu arma”

”S-a întâmplat pe data de 23 februarie, în jurul orei 06:45. Eu dormeam în pat cu fiul meu, în vârstă de 3 ani și jumătate, când s-au auzit lovituri puternice în ușă. Am auzit că strigau că e poliția și că trebuie să deschid.

ADVERTISEMENT

M-am ridicat și am mers la intrare, moment în care mascații au intrat peste mine, forțând ușa din balamale. Erau înarmați, m-au trântit la pământ și au îndreptat pistolul către mine. În acel moment, fiul meu s-a speriat foarte tare și a venit jos, lângă mine, plângând”, a dezvăluit Claudiu Halmaci pentru FANATIK.

Coșmarul a continuat câteva minute bune, timp în care bărbatul încerca să le explice mascaților că nu este el persoana căutată. Aceștia nu au vrut să asculte și l-au informat că au un mandat de arest și unul de percheziție.

ADVERTISEMENT

”Vă dați seama că m-am speriat foarte tare. Eu nu am avut probleme cu legea, nu am avut treabă cu poliția, în afara câtorva amenzi de circulație. Nimeni nu s-a legitimat, au intrat cu puști, pistoale și au început să-mi percheziționeze casa și mi-au rupt o ușă de la dulap.

În tot acest timp, copilul meu plângea și mă întreba ce se întâmplă. Eram doar noi în casă, soția mea este plecată în Austria”, a mai povestit bărbatul.

ADVERTISEMENT

Mascații au confundat blocul 5 cu blocul 7

Până la urmă, procurorul și-a dat seama că nu se află la adresa bună și a dat ordin polițiștilor să se retragă.  A fost un moment de stupoare pentru toată lumea, inclusiv pentru oamenii legii. Aceștia au ieșit din apartament și au mers două blocuri mai sus, pentru a-și continua acțiunea.

”Ei au confundat blocul 5 cu blocul 7. Apartamentul era același, doar că era în alt bloc. După ce au plecat, procurorul mi-a strigat, din stradă, că-și cere scuze și că a fost o eroare.

ADVERTISEMENT

Dar eu nu cred că este suficient. Nu poți să intri peste un om, să-l ameninți cu arma, să-i teorizezi copilul și să-i distrugi mobilierul, după care să spui că a fost o greșeală și să pleci. Așa ceva nu se poate. Eu am luat deja legătura cu un avocat și îi voi da în judecată”, a mai povestit Halmaci pentru FANATIK.

Fiul bărbatului e traumatizat și nu mai poate mânca

Bărbatul a mai dezvăluit că a rămas cu traume după scenele violente în care a fost implicat. El acuză, în prezent, probleme cardiace, din cauza tensiunii arteriale extrem de ridicate. De asemenea, fiul său acuză probleme psihologice, după ce și-a văzut tatăl amenințat cu pistolul.

”Am fost cu băiatul la psiholog, suntem deja la a treia ședință. Plânge, tresare noaptea și nu mai poate să mănânce. De asemenea, a ajuns să doarmă foarte mult, chiar și de patru ori pe zi”, a încheiat bărbatul.

După incidentul din 22 februarie și până la data discuției cu FANATIK, nimeni din cadrul Poliției Reșița sau Parchetului Caraș Severin nu l-a căutat pe Claudiu Halmaci pentru a-i prezenta oficial scuze sau pentru a-i oferi o variantă de despăgubiri.

Potrivit informațiilor noastre, acțiunea poliției viza destructurarea unei rețele de hoți, trei dintre aceștia figurând la o adresă apropiată de cea a lui Halmaci. Persoanele care au fost ridicate cu ocazia intervenției ar fi fost eliberate câteva ore mai târziu.

ADVERTISEMENT
Tags: