News

Polițistul-pistolar care s-a baricadat opt ore în casă ar vrea să candideze la alegerile din 2024. E șef în partidul care-l susține pe Liviu Dragnea

Fostul polițist Cătălin Coman, acuzat că a intrat noaptea peste o vecină și a amenințat-o, după care s-a baricadat în casă, ar fi interesat de o candidatură la alegeri.
29.02.2024 | 10:33
Politistulpistolar care sa baricadat opt ore in casa ar vrea sa candideze la alegerile din 2024 E sef in partidul carel sustine pe Liviu Dragnea
Cătălin Coman este șef al filialei sector 5 a Mișcării Suveraniste, fondată de Carmen Dan și care și-a declarat susținerea pentru Liviu Dragnea / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Facebook MSR
ADVERTISEMENT

Cătălin Coman (56 de ani), fostul polițist care a ținut opt ore la ușă forțele de ordine după ce ar fi amenințat cu moartea o vecină, susține că acuzațiile care i se aduc sunt false și au fost formulate doar pentru a-l compromite din punct de vedere politic.

Fostul polițist, șef în partidul care-l susține pe Liviu Dragnea

Avocatul lui Cătălin Coman a lăsat să se înțeleagă că fostul polițist ar lua în calcul o candidatură la alegerile care vor avea loc în acest an. Coman este președintele filialei sector 5 a Mișcării România Suverană, înființată de fostul ministru de interne Carmen Dan. În 2023, MRS a anunțat că-l susține pe Liviu Dragnea, după plecare acestuia din Alianța pentru Patrie (APP).

ADVERTISEMENT

Afirmația avocatului vine în contextul cererii fostului polițist de revocare a controlului judiciar impus de instanță în faza de urmărire penală, respinsă de instanță pe data de 13 februarie 2024.

”Avocatul ales al inculpatului solicită admiterea plângerii formulate împotriva ordonanţei, astfel cum a fost formulată, având în vedere faptul că prelungirea la această dată a măsurii controlului judiciar cu încă 60 de zile, după ce în primă instanţă s-a stabilit o durată a controlului de 60 de zile, maximă, redusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi la 30 de zile, ca fiind excesivă.

ADVERTISEMENT

Totodată, reiterează faptul că inculpatul este un politician, iar la începutul anului 2024 a debutat informal o campanie electorală, astfel că, din punctul său de vedere, tot acest dispozitiv mobilizat împotriva inculpatului nu este decât o înscenare politică, gândită dinainte, premeditată, cu ajutorul acestor vecini cu care există nişte raporturi mai încordate de vecinătate”, se arată în încheierea de ședință consultată de FANATIK.

Ce spune Coman despre presupusa amenințare cu moartea

Fostul polițist a venit și cu propria variantă despre ce s-a întâmplat pe data de 8 ianuarie 2024, când ar fi distrus ușa unei vecine și i-a spart geamul, amenințând-o că o împușcă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul spune că incidentul a fost provocat de o serie de neînțelegeri cu vecinii săi, care locuiesc în construcții ilegale în curtea imobilului său. El spune că din cauza lor nu mai are apă curentă și că fac mizerie în curte. Deși recunoaște că deține mai multe arme, el spune că nu a amenințat pe nimeni.

”Mai precizează, totodată, că vecinii nu mai au apă, iar acei doi vecini s-au înţeles să spună că a folosit pistolul, pentru că dă bine la public şi la presă, însă este total neadevărat, fiind o minciună grosolană, pentru că, chiar dacă de multe ori i s-a pus viaţa în pericol, prin natura serviciului, însă nu a scos pistolul din toc.

ADVERTISEMENT

Or, dacă se apreciază că poate să scoată pistolul din toc pentru două femei bătrâne, procurorul îşi asumă această chestiune”, se mai arată în dosar.

Nu recunoaște că s-a baricadat: ”O expresie senzaționalistă”

Coman a mai declarat că acțiunea poliției care a pus în mișcare un dispozitiv impresionant care ”a negociat” timp de opt ore ieșirea lui imobil este complet exagerată. În realitate, susține fostul polițist, el luase un somnifer și dormea la mansardă, fără să știe că la ușa lui se aflau mascații.

”În motivarea acestor susțineri, arată că, aşa cum s-a relatat şi la ştirile din data de 08 ianuarie, a fost pus în mişcare un dispozitiv absolut impresionat de poliţişti, negociatori, lunetişti, însă nicio persoană dintre cele locuiesc în respectivul imobil nu a fost evacuată, ceea ce înseamnă că respectivele forţe nu au tras niciun glonţ, pentru că astfel că se procedează când se ajunge la schimburi de focuri, şi anume întâi sunt evacuate persoanele care pot fi vulnerabile după care se declanşează efectiv acţiunea în forţă.

Or, nicio persoană nu a fost evacuată, dar prin actele emise de procuror se propagă această stare de pericol senzaţionalistă, iar ceea ce deranjeanză este că, în continuare, procurorul foloseşte acest cuvânt „s-a baricadat” în propriul imobil”, au mai arătat apărătorii fostului polițist.

S-a pus la îndoială și termenul ”baricadat”, despre care spune că este o ”exprimare senzaționalistă, care a fost vehiculată și în presa audiovizuală, stârnind emoții nejustificate”. Avocatul a explicat, conform dicționarului explicativ, că ”a baricada” presupune a bloca o intrare, o ușă sau un drum, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul clientului său.

Cătălin Coman le-a spus judecătorilor că întreaga poveste a fost, în realitate, o simplă neînțelegere cu vecinii, pe care ar fi rezolvat-o deja amiabil dacă nu se afla sub control judiciar. Asta pentru că lui i s-a interzis de către procurori să ia legătura cu părțile vătămate, cel puțin până la încheierea controlului judiciar.

ADVERTISEMENT
Tags: