Life

Cine e Dorin Ioan Rus, câștigătorul emisiunii Câștigă România: ”Dedic succesul meu familiei”

Dorin Ioan Rus este marele câștigător al emisiunii Câștigă România, moderată de Virgil Ianțu. Concurentul a reușit să devină învingător în cel de-al zecelea sezon al concursului.
10.04.2022 | 16:42
Cine e Dorin Ioan Rus castigatorul emisiunii Castiga Romania Dedic succesul meu familiei
Cine e Dorin Ioan Rus, câștigătorul de la Câștigă România. Este de meserie polițist. Sursa foto: tvr.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 52 de ani a intrat în competiția de cultură generală difuzată la TVR 2 în ultima ediție a sezonului precedent. Concurentul a reușit să se mențină pe primul loc timp de 10 emisiuni consecutive.

Cine e Dorin Ioan Rus, câștigătorul de la Câștigă România. A lucrat în Poliție

Dorin Ioan Rus a câştigat marele premiu, un autoturism și suma de 23.000 de lei. Bărbatul l-a impresiont pe moderatorul emisiunii, Virgil Ianțu, dar și pe cei de acasă care l-au susținut în număr foarte mare.

ADVERTISEMENT

„Cred că sunt primul poliţist român care ia marele premiu la Câştigă România! şi mă bucur că prin reuşita mea am îmbunătăţit imaginea Poliţiei Române.

Dedic succesul meu familiei, care îmi este mereu aproape, dar şi foştilor colegi care sunt corecţi şi îşi fac treaba cu pasiune”, a spus învingătorul de la Câștigă România, conform tvr.ro.

ADVERTISEMENT

Marele câștigător al concursului de cultură generală este originar din Dej, care locuiește în București de peste 30 de ani. Bărbatul este de profesie consilier, fiind absolvent a două Facultăți, de Chimie și de Drept.

Dorin Ioan Rus a reprezentat România timp de 7 ani în misiuni internaționale de menține a păcii sub egida ONU și UE. A fost prezent în 5 astfel de misiuni care s-au desfășurat în țări din Balcanii de Vest și Libia, activând în domeniul cercetării penale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, bărbatul a lucrat la Direcţia Arme, Exploziv, Substanţe Toxice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În anul 1993, când în România s-a făcut trafic cu materiale radioactive, i-a prins în flagrant pe cei care aduceau şi comercializau materiale radioactive şi substanţe toxice, cum ar fi mercurul.

Dorin Ioan Rus, despre motivul înscrierii la Câștigă România

Dorin Ioan Rus este cel de-al şaselea concurent care a învins în 10 ediții consecutive. În plus, producătorii emisiunii de cultură de la TVR 2 anunță că bărbatul este al cincilea care pleacă acasă cu o mașină.

ADVERTISEMENT

Câștigătorul marelui premiu a dezvăluit care a fost motivul pentru care s-a înscris în emisiune, declarând că a vizitat toate monumentele UNESCO recunoscute, dar și locuri mai puţin mediatizate, ca Dragomirna sau Arbore pentru că îi place să cerceteze.

„Am vrut să văd, în primul rând, cum se simte. Mi-a plăcut foarte mult sportul şi ideea de competiţie şi cred că acesta a fost «motoraşul» care m-a propulsat să mă înscriu. Am citit toată viaţa cât de mult am putut.

Preferam de multe ori să-mi las maşina acasă, şi, în loc să stau în ambuteiaj, să citesc în mijloacele de transport în comun. Iată că roadele vin în timp.

Am fost înclinat spre studiu de mic, mi-a plăcut mult cartea şi sunt foarte mulţumit că s-au confirmat acumulările făcute de-a lungul anilor”, a spus Dorin Ioan Rus, mai arată sursa menționată mai devreme.

ADVERTISEMENT
Tags: