Life

Virgil Ianțu revine cu un nou sezon Câștigă România. Când au loc preselecțiile

Virgil Ianțu revine cu un nou sezon Câștigă România. Află tot ce trebuie să știi despre preselecții.
24.10.2021 | 20:55
Virgil Iantu revine cu un nou sezon Castiga Romania Cand au loc preselectiile
Virgil Ianțu revine cu un nou sezon Câștigă România. Când au loc preselecțiile. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Virgil Ianțu revine la TVR 2 cu un nou sezon al emisiunii-concurs Câștigă România. Din cauza pandemiei de COVID-19, preselecțiile se vor desfășura online.

Prezentatorul TV așteaptă ca românii dornici să-și testeze cunoștințele de cultură generală să se înscrie la emisiunea sa. Show-ul a debutat în 2017, iar în prezent se fac preselecții pentru sezonul nouă.

ADVERTISEMENT

Virgil Ianțu revine cu un nou sezon Câștigă România, la TVR 2

Vești bune pentru fanii emisiunii Câștigă România!, prezentată de Virgil Ianțu. Cei care vor să-și testeze cunoștințele se pot înscrie la preselecțiile pentru noul sezon până luni, 1 noiembrie 2021.

Preselecțiile se vor desfășura online din cauza pandemiei de coronavirus. Cei interesați vor avea de completat detaliat o fișă de înscriere, care poate fi descărcată de pe site-ul Televiziunii Române, tvr.ro.

ADVERTISEMENT

Fișa trebuie trimisă la adresa de email castiga.romania@tvr.ro până la data menționată mai sus. Fișele vor fi verificate de echipa emisiunii.

Solicitanții vor fi contactați în termen de maximum 30 de zile, pe email sau telefon, pentru a stabili o zi și un interval orar în care să susțină un test de cultură generală. Testul se va desfășura pe WhatsApp Video sau pe Zoom.

ADVERTISEMENT

Cum se desfășoară emisiunea Câștigă România!

În fiecare ediție, trei concurenți se află în platoul emisiunii. Aceștia trebuie să răspundă corect la mai multe întrebări de cultură generală și să străbată, virtual, mai multe județe de pe harta României.

Fiecare concurent trebuie să-și aleagă, ca punct de plecare, un județ de graniță de pe hartă. Misiunea concurentului este aceea de a ajunge la un alt județ de graniță, dar ales de calculator de data aceasta.

ADVERTISEMENT

Întrebările de cultură generală la care trebuie să răspundă concurenții au legătură cu județele pe care le „străbat”. În ultima etapă rămâne un singur jucător, fiind acela care a reușit să răspundă corect la cele mai multe întrebări.

„Când am început, nu am realizat cât de mare va fi impactul acestui show de televiziune, cine vor fi concurenţii, cum va reacţiona publicul.

Am pornit de la ideea că România merită un concurs, o producţie care să arate ce e bun, ce e nou, cu ce ne putem mândri, pentru că, ştiţi foarte bine, lucrurile rele au fost şi sunt puternic mediatizate, pe când cele bune, de multe ori, stau cu modestie ascunse.

Asta m-a atras la Câştigă România: nu e doar un concurs, e o emisiune educativă şi inspiraţională care era şi este necesară.

Vrem să vedem la televizor oameni care au valoare cu adevărat, chiar dacă nu sunt vedete sau celebrităţi. Vrem să vedem oameni autentici, care reuşesc să treacă peste greutăţile zilnice cu fruntea sus”, a declarat Virgil Ianțu despre emisiunea pe care o moderează la TVR 2.

ADVERTISEMENT