Sport

Cine e Sheriff Tiraspol, adversara Farului din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Acum doi ani o învingea în grupe pe Real Madrid!

Sheriff Tiraspol este adversara Farului din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. În urmă cu doi ani, moldovenii o învingeau pe Real Madrid în grupe.
20.06.2023 | 15:56
Cine e Sheriff Tiraspol adversara Farului din primul tur preliminar al Ligii Campionilor Acum doi ani o invingea in grupe pe Real Madrid
Cine este Sheriff Tiraspol, adversara Farului din primul tur al preliminariilor Ligii Campionilor. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Farul și-a aflat adversara din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Campioana României va avea o misiune complicată încă din runda inaugurală a celei mai tari competiții europene intercluburi. Echipa lui Gică Hagi o va înfrunta pe Sheriff Tiraspol, campioana Moldovei.

Sheriff Tiraspol, adversara Farului din primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Farul va lua startul pe teren propriu în actuala campanie de calificare în preliminariile Ligii Campionilor. Prima manșă a „dublei” cu Sheriff Tiraspol este programată pe 11 sau 12 iulie. Returul va avea loc o săptămână mai târziu în Moldova.

ADVERTISEMENT

Pentru că o va întâlni pe Sheriff Tiraspol în primul tur, Farul va fi cap de serie la tragerea la sorți pentru turul 2 preliminar al Ligii Campionilor care va avea loc miercuri, 21 iunie. Pe lista cu posibilii adversari ai „marinarilor” pentru primul tur din preliminariile Ligii Campionilor au mai făcut parte FC BATE Borisov, FC Astana, Maccabi Haifa FC și HŠK Zrinjski.

Totuși, Farul va avea o misiune dificilă contra moldovenilor. Sheriff Tiraspol este campioana în exercițiu din țara vecină și a câștigat Cupa Moldovei, la loviturile de departajare. Antrenorul echipei este italianul Roberto Bordin.

ADVERTISEMENT

Cine e Sheriff Tiraspol, adversara Farului din primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Sheriff Tiraspol este cea mai titrată echipă din fotbalul moldovenesc. Din momentul înființării, 1997, și până în prezent, Sheriff Tiraspol a câștigat de 20 de ori titlul în Moldova. Mai mult decât atât, formația pregătită de Robert Bordin a cucerit ultimele 6 campionate din țara vecină.

Valoarea lotului lui Sheriff Tiraspol se ridică la 13,3 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. Cel mai valoros fotbalist al moldovenilor este nigerianul Rasheed Akanbi, cu o cotă de piață de 1,2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Din lotul lui Sheriff Tiraspol face pare și Stjepan Radeljic, fundașul dorit de Gigi Becali la FCSB, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Vadim Krasnoselsky, patronul adversarei Farului din preliminariile Ligii Campionilor, este liderul autoproclamatei republici Transnistria.

  • Valoarea lotului de la Farul se ridică la 21,2 milioane de euro, potrivit Transfermarkt. 

Sheriff Tiraspol o învingea în urmă cu doi ani în grupe pe Real Madrid

Sheriff Tiraspol a impresionat în sezonul 2021/2022, când s-a calificat pentru prima oară în istorie în grupele Ligii Campionilor. Mai mult decât atât, campioana Republicii Moldova a produs în seara de 28 septembrie 2021 una dintre cele mai mari surprize din istoria competiției.

ADVERTISEMENT

Moldovenii au reușit să o învingă în grupe pe Real Madrid, chiar pe Santiago Bernabeu, scor 2-1. În aceeași grupă, Sheriff Tiraspol a învins-o cu 2-0 pe Șahtior Donețk și a încheiat pe locul 3 în spatele lui Real Madrid și Inter.

Calificați în primăvara europeană, moldovenii au pierdut în șaisprezecimile Europa League cu Braga la loteria loviturilor de departajare. În sezonul precedent, Sheriff Tiraspol a evoluat în preliminariile Ligii Campionilor, însă a fost eliminată rapid de Qarabag.

Echipa din țara vecină a picat în grupele Europa League, unde a terminat pe locul 3 într-o serie cu Manchester United, Real Sociedad și Omonia Nicosia. Astfel, moldovenii au acces în play-off-ul UEFA Conference League și s-au calificat în optimi după victoria cu sârbii de la Partizan. Moldovenii au fost eliminați în faza următoare de către Nice.

Dacă va fi eliminată în primul tur, Farul Constanța va „retrograda” în UEFA Conference League. În schimb, dacă va trece de Sheriff Tiraspol, echipa lui Gică Hagi ar pica în cazul unui eșec în UEFA Europa League, iar apoi în UEFA Conference League.

  • 13,33 milioane de euro este suma la care site-ul transfermarkt.com evaluează lotul lui Sheriff Tiraspol
ADVERTISEMENT