News

Cine este Adrian Wiener, posibila propunere USR pentru șefia de la Ministerul Sănătății

14.04.2021 | 18:35
Cine este Adrian Wiener posibila propunere USR pentru sefia de la Ministerul Sanatatii
ADVERTISEMENT

Adrian Wiener este o variantă posibilă în fruntea Ministerului Sănătății. Imediat după demiterea lui Vlad Voiculescu, opțiunea vehiculată din partea USR este cea a deputatului din ARAD.

Acesta și-a păstrat locul în parlament în urma alegerilor din 6 decembrie. De profesie medic, Adrian Wiener a fost managerul celui mai mare spital din România.

ADVERTISEMENT

În timpul pandemiei s-a întors să lucreze în spital, mai întâi la Spitalul Clinic Județean de Urgență, ulterior ca medic-coordonator la Spitalul din Grădiște dedicat pacienților infectați cu Covid-19.

Cine este Adrian Wiener. Ce funcții a ocupat în trecut?

Foto: Facebook

La scrutinul legislativ din 2016, Adrian Wiener a candidat pe listele USR PLUS la funcția de senator. Apoi, în 2020 când a candidat la Camera Deputaților.

ADVERTISEMENT

Adrian Wiener are specializări în Managementul Serviciilor de Sănătate. A făcut parte din coordonatorii principali ai Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară. În mandatul de senator între 2016 – 2020, a fost membru permanent în Comisia pentru sănătate publică. Din această postură a propus diferite proiecte de lege în sistemul de sănătate.

Înainte de a fi senator a ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din țară, conform informațiilor publicate pe site-ul USR.

ADVERTISEMENT

Adrian Wiener: ”Principalul rol al oricărui parlamentar este acela de a reprezenta cetățenii”

Adrian Wiener s-a format în Managementul Serviciilor de Sănătate (Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București) și a contribuit, ca membru fondator și unul dintre coordonatorii Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare și informare asupra riscului cardiovascular în populații din mediul rural în județul Arad, conform sursei citate.

Ce legi a depus și promovat în Parlament?

În calitate de senator, membru în Comisia pentru sănătate publică, a depus și promovat spre adoptare proiecte de lege pentru îmbunătățirea sănătății cetățenilor. Printre acestea se numără Legea pentru alimente sănătoase și reducerea bolilor cardiovasculare, Legea pentru o informare corectă cu privire la medicamentele homeopate, Legea pentru stoparea infecțiilor nosocomiale și Legea pentru majorarea finanțării pentru medicina de familie. Ca deputat, va continua să propună proiecte pentru însănătoșirea sistemului sanitar, se menționază pe site-ul USR.

ADVERTISEMENT

”Mandatul meu în Camera Deputaților este – de fapt – mandatul fiecăruia dintre voi, iar pentru aceasta este necesar să ținem aproape”, a scris de curând pe Facebook, Adrian Wiener.

Ce avere are Adrian Wiener?

Conform declarației de avere din 2019, publicată pe site-ul USR, Adrian Wierer a obținut aproximativ 60.000 de lei din salariul primit la spitalul din Arad și 126.494 de lei din funcția de senator al României.

Foto: captura usr.ro

La capitolul proprietăți, Wiener deține două locuințe și mai are un teren dobândit în 2003. Vezi AICI declarație de avere completă.

Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătății

Astăzi Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru. Ajuns la conducerea Ministerului Sănătății într-o perioadă extrem de complicată, Voiculescu a rezistat în funcție doar 4 luni fără o săptămână.

În această dimineață, Florin Cîțu a anunțat demiterea ministrului Sănătății și a secretarului de stat, Andreea Moldovan.

  • “România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății”, a declarat premierul.
ADVERTISEMENT