Sport
notix pixel id

Urmașul lui Pigliacelli. Cine este Alexandru Bunea, unul dintre tinerii luați de Laurențiu Reghecampf în cantonamentul Universității Craiova

Alexandru Bunea, unul dintre tinerii luați de Laurențiu Reghecampf în cantonamentul Universității Craiova, a dezvăluit modul inedit în care a ajuns să evolueze pe postul de portar.
13.01.2022 | 22:18
Urmașul lui Pigliacelli. Cine este Alexandru Bunea, unul dintre tinerii luați de Laurențiu Reghecampf în cantonamentul Universității Craiova
Alexandru Bunea, unul dintre tinerii luați de Laurențiu Reghecampf în cantonamentul Universității Craiova, a dezvăluit modul inedit în care a ajuns să evolueze pe postul de portar
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a demarat campania „Young Lions”, în cadrul căreia mai mulți tineri din academia clubului au fost luați în cantonamentul echipei de seniori, iar printre aceștia se numără și Alexandru Bunea (16 ani).

Cine este Alexandru Bunea, unul dintre tinerii luați de Laurențiu Reghecampf în cantonamentul Universității Craiova

Alexandru Bunea susține că a început să practice fotbalul la vârsta de 5 ani și 8 luni. Inițial, acesta a fost jucător de câmp, însă, din cauza faptului că mereu se arunca după minge, antrenorul său, de la acel moment, l-a trimis în poartă.

Totodată, tânărul jucător a dezvăluit faptul că visul său este acela de a juca pe stadionul „Ion Oblemenco”, cu tribunele pline de suporteri.

ADVERTISEMENT

„Ca și restul colegilor mei incluși în campania «Young Lions», am început să practic fotbalul la o vârstă fragedă: 5 ani și 8 luni.

După 3-4 antrenamente, antrenorul meu din perioada respectivă, domnul Ovidiu Brehui, m-a trimis în poartă. De ce? Fiindcă eu mă aruncăm după minge de fiecare dată în loc să alerg.

ADVERTISEMENT

Deși eram jucător de câmp. Practic, dumnealui mi-a spus că am valențe de goalkeeper și am zis să merg pe mână lui.

La început am evoluat pentru mai multe școli din Drobeta Turnu Severin, dorind să-mi urmăresc astfel antrenorii care mi-au deschis calea către fotbal: domnii Ovidiu Brehui și Cristi Sorescu.

ADVERTISEMENT

La vârsta de 12 ani activam pentru Școala de Fotbal «Flavius Stoican» și, având un turneu oficial la Craiova, am fost remarcat de domnul Bogdan Vrăjitoarea. Ulterior, acesta mi-a propus să vin la Universitatea Craiova și am acceptat fără să clipesc”, a declarat Alexandru Bunea, pentru site-ul clubului din Bănie.

Alexandru Bunea: „Sunt mândru că pot evolua la Știința!”

De 4 ani sunt mândru că pot evolua la Știința, fiindcă este un club imens, cu multă istorie în spate și îmi doresc ca în viitor să mă pot ridica la un nivel înalt.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte fericit că am această șansă unică de a mă antrena cu prima echipă, dar sunt și conștient de faptul că trebuie să dau 1000% pentru a-mi îndeplini cel mai mare vis, acela de a juca pe un «Ion Oblemenco» plin ochi. Hai Craiova!”, a mai spus Alexandru Bunea.

În prezent, Universitatea Craiova se află pe locul 5 din Liga 1, cu 32 de puncte obținute după 21 de meciuri jucate.

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik