News

Legăturile nebănuite cu biserica ale asistentului social care l-a ajutat pe Ștefan Godei să obțină licență pentru azilele groazei. Gheorghe Pleșa se află în arest la domiciliu

Gheorghe Pleșa este un asistent social care a avut legături strânse cu Ștefan Godei, ajutându-l să obțină acreditări pentru centrele sale.
24.07.2023 | 13:07
Legaturile nebanuite cu biserica ale asistentului social care la ajutat pe Stefan Godei sa obtina licenta pentru azilele groazei Gheorghe Plesa se afla in arest la domiciliu
Gheorghe Pleșa este asistent social, dar și diacon la Biserica penticostală Elim Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook FDSS, Biserica Elim, Ștefan Godei
ADVERTISEMENT

Gheorghe Pleșa, membru al Colegiului Național al Asistenților Sociali, a fost arestat preventiv după perchezițiile efectuate la azilele groazei. În referatul cu propunerea de arestare, procurorii DIICOT au arătat că Pleșa ar fi sprijinit activitatea infracțională a grupului prin faptul că ar fi facilitat obținerea acreditării asociației ca furnizor de servicii sociale și a licențelor de funcționare a centrelor, fără ca cele două centre să îndeplinească condițiile cerute de lege.

Gheorghe Pleșa este membru al Bisericii Elim

Este vorba despre centrele Sfântul Gabriel cel Viteaz din Voluntari și Armonia din  Afumați, ambele desfășurându-și activitatea prin intermediul Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, al cărei președinte este Ștefan Godei. „În acest sens, Pleșa s-a folosit de legăturile create în timp cu diferiți funcționari publici sau cu alte persoane implicate în circuitele administrative sau de avizare din cadrul A.J.P.I.S. Ilfov, ceea ce i-a facilitat liderului Godei Ștefan Cristian obținerea ilegală a acreditării și licențelor de funcționare”, se arată în referatul obținut de hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

„Pe aceste considerente, relația lui Pleșa cu Ștefan Godei este una de strânsă colaborare, din probatoriul administrat rezultând faptul că Pleșa i-a sprijinit pe membrii grupului infracțional în mai multe demersuri ale lui Godei Ștefan Cristian de participare la licitații la D.G.A.S.P.C. Sector 6, D.G.A.S.P.C. Sector 5 și D.G.A.S.P.C. Sector 1.”, se mai menționează în referatul întocmit de procurorii DIICOT.

Mai mult, Gheorghe Pleșa a fost chiar angajat al asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, la începutul lunii iunie 2022, pentru doar două săptămâni, fiind încadrat în funcția de manager în servicii sociale. În referat se mai menționează că Pleșa a fost recompensat de Ștefan Godei, pentru ajutorul dat la obținerea licențelor, cu pește provenit dintr-un bazin piscicol pe care Godei îl administra.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Pleșa nu este doar membru al Colegiului Național al Asistenților Sociali, ci și membru al Bisericii Penticostale Elim, din București, conform informațiilor FANATIK. Potrivit site-ului bisericii, acesta este diacon și cenzor, fiind cunoscut în rândul membrilor bisericii ca George Pleșa. În 2008, Pleșa a absolvit facultatea de Teologie romano-catolică și Asistență socială din cadul Universității București.

Gheorghe Pleșa este solistul unei trupe care cântă melodii religioase

Biserica Elim are doi diaconi, un pastor și un prezbiter. De asemenea, biserica Elim are evangheliști și misionari recunoscuţi, iar numărul de membri activi a depășit o sută de persoane. În sectorul pastoral mai există patru biserici în localități din judeţele Călărași și Giurgiu, unde slujesc activ la propovăduirea Evangheliei, conform informațiilor de pe site-ul bisericii.

ADVERTISEMENT

Biserica în care activează Gheorghe Pleșa este autorizată și funcționează în cadrul Cultului Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România și colaborează cu toate bisericile creștine care au viziune și doctrine asemănătoare. Pleșa se numără printre cei mai vechi membri ai bisericii, existând o mărturie de-a sa încă din anul 2014, în care explică pocăirea sa.

În calitatea sa de diacon, Pleșa le vorbește frecvent credincioșilor, dar este și cântăreț la diverse evenimente organizate în biserică, fiind solist vocal al unei trupe care interpretează melodii pe versuri religioase. „Povestea cântării pornește din perioada în care a trebuit să plătesc prețul întoarcerii mele la Dumnezeu.”, a mărturisit Pleșa, conform site-ului bisericii, consultat de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Pleșa și-a părăsit familia după ce s-a pocăit

„Fiecare dintre noi atunci când ne întoarcem cu totul către Dumnezeu plătim un preț, un preț care dovedește oarecum fidelitatea noastră față de Cel ce ne-a iertat, salvat, care ne-a dat viață cu adevărat. Așa s-a întâmplat și în viața mea. Momentul întoarcerii mele la Dumnezeu a stârnit în inima părinților mei, fraților mei și a rudelor mele reacții de care nu îi credeam capabili.”, a mai spus Pleșa.

„Până la momentul acela eram un copil iubit, apreciat, pentru care se făceau planuri de viitor, dar mai ales față de care existau așteptări tot mai mari. Lumea lor s-a prăbușit în clipa în care am sosit acasă și le-am povestit că l-am întâlnit pe Domnul Isus Hristos și că m-am POCĂIT. De atunci, a trebuit să suport tot felul de răutăți, batjocuri, umilințe, până acolo încât, tatăl meu, sătul parcă de faptul că trebuie să suporte prezența unui pocăit în preajma sa, a spus răspicat: “Dacă nu te lași de Dumnezeul tău să pleci din casa mea!”, a continuat Pleșa.

Gheorghe Pleșa a mai mărturisit că a fost nevoit să și părăsească familia din cauza credinței sale: “În acel moment a trebuit să dau la o parte familia, copilăria, situația financiară de până atunci și să spun tatălui meu, cu o durere nesfârșită, că sunt gata să plec, dar că Dumnezeul meu căruia îi slujesc nu mă va lăsa, nici nu mă va părăsi vreodată. El va fi cu mine mereu și îmi va purta de grijă. Da, de El nu mă voi lăsa.”

ADVERTISEMENT