News

Cine este Dan Ostahie, afaceristul curtat de PNL și PSD pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă: ”E nevoie de astfel de oameni în politică”

PSD și PNL par decise să aibă candidat comun la alegerile locale pentru București, lucru confirmat chiar de liderii politici Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.
27.02.2024 | 16:14
Cine este Dan Ostahie afaceristul curtat de PNL si PSD pentru Primaria Capitalei Nicolae Ciuca E nevoie de astfel de oameni in politica
Cine este Dan Ostahie, afaceristul curtat de PNL și PSD pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă: ”E nevoie de astfel de oameni în politică”. Foto: Money.ro
ADVERTISEMENT

Alianța dintre PSD și PNL atinge noi culmi ale colaborării, după ce cele două mari partide, cândva rivale, au acceptat să aibă liste comune pentru alegerile europarlamentare din vara anului 2024. Mai mult, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au lăsat să se înțeleagă că există șanse mari ca pentru Primăria Generală să fie aruncat în luptă un candidat comun.

PSD și PNL ar fi convenit să aibă candidat comun la alegerile pentru Primăria Capitalei

Deși în ultima perioadă s-a discutat, pe surse, despre o candidatură a milionarului Dan Șucu, patron Mobexpert și al clubului de fotbal Rapid București, se pare că liberalii s-au lovit de refuzul acestuia. În schimb, Nicolae Ciucă a dezvăluit că vrea să îl arunce în luptă pe Dan Ostahie, cel care este patronul companiei Altex.

ADVERTISEMENT

”Cred că vom avea un candidat comun. (n.r. la Primăria Generală). Repet, e incorect să discutăm întâi cu presa, pe urmă cu colegii noștri. Imediat după decizie am venit în fața presei”, a explicat Marcel Ciolacu înainte de o nouă ședință în sânul coaliției. Nicolae Ciucă, lider al PNL, a oferit mai multe detalii referitor la acest scenariu.

Așadar, Nicolae Ciucă a recunoscut că Dan Ostahie este varianta câștigătoare pentru București, în opinia liderului PNL. Cu toate acestea, înainte de o candidatură oficială se impune ”sondarea”, pentru a vedea dacă bucureștenii l-ar vota pe Ostahie. Așadar, dacă planurile celor de la PNL și PSD sunt corecte, Bucureștiul ar putea fi condus de un om de afaceri de succes.

ADVERTISEMENT

”Până acum nu avem o analiză finalizată, fiecare dintre noi căutăm să găsim cea mai bună soluție, astfel încât să avem certitudinea că intrăm în campanie cu un candidat să câștigăm alegerile. Am văzut toate discuțiile și tot ceea ce s-a relatat, PNL va continua să aibă astfel de discuții pentru că avem nevoie în politică de oameni care au performat în diverse domenii de activitate.

Iar domnul Ostahie e antreprenor de succes, dacă va considera că poate să facă pasul spre politică. Nu i-am propus să fie candidat, corect e să fie consultat, întrebat dacă poate fi sau nu sondat”, a explicat Nicolae Ciucă. Cu toate acestea, puțină lume a auzit de Dan Ostahie, un milionar destul de discret, care nu a fost niciodată în lumina reflectoarelor.

ADVERTISEMENT

Cine este Dan Ostahie, afaceristul curtat de PNL și PSD pentru Primăria Capitalei

Așadar, cine este Dan Ostahie, patronul Altex care e dorit în funcția de primar general în special de liberali? Născut pe 26 mai 1967 la Piatra-Neamț, Dan Ostahie (56 de ani) a reușit să creeze un imperiu într-o piață extrem de competitivă. Așa cum mărturisea într-un interviu acordat Ziarului Financiar, Dan Ostahie a început afacerile acum 20 de ani, cu un împrumut de 10.000 de dolari de la părinți.

A vândut la început televizoare la mâna a doua, pe o piață unde existau prea puține astfel de produse, imediat după Revoluție. ”Ideea nu trebuia sa vina din nicio parte. Asta era sportulnational, iar televizoarele reprezentau o nevoie.

ADVERTISEMENT

Televizoarele color nu existau, iar cele de la noi erau foarte scumpe“, povestește Dan Ostahie. A format ulterior compania Altex și mai apoi Media Galaxy, iar acum are peste 2.000 de angajați, 75 de magazine în subordine și o cifră de afaceri de 450 de milioane de euro pe an.

ADVERTISEMENT