Life

Cine este, de fapt, Ioana, fiica regretatului profesor Gheorghe Mencinicopschi. Ce i-a reproșat tatălui său ani de zile

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a încetat din viață în urmă cu doar câteva zile. Acesta a avut și o fiică, pe nume Ioana, despre care nu se cunosc prea multe detalii.
21.10.2022 | 07:28
Cine este de fapt Ioana fiica regretatului profesor Gheorghe Mencinicopschi Ce ia reprosat tatalui sau ani de zile
Ioana, fiica profesorului Gheorghe Mencinicopschi a avut un reproș pentru tatăl său. Sursă foto: Captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Moartea profesorului Gheorghe Mencinicopschi i-a întristat pe mulți. Acesta s-a luptat cu o boală la plămâni, care în final i-a fost fatală.

Cum se înțelegea Ioana cu tatăl său, regretatul profesor Gheorghe Mencinicopschi

Fiica sa, Ioana, nu a fost însă niciodată o adepta a aparițiilor televizate. Atât ea cât și mama sa au preferat să stea departe de ochii publicului.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, una dintre puținele invitații pe care cele două le-au acceptat a fost la emisiunea prezentată de Mihai Gâdea, ”Sinteza Zilei”. La acel moment, Ioana, fiica profesorului Gheorghe Mencinicopschi a vorbit despre relația pe care o are cu tatăl său.

Acest lucru se întâmpla în anul 2014, an în care tatăl său a intrat la închisoare, fiind implicat într-un dosar extrem de controversat. Deși cei doi se înțelegeau destul de bine, Ioana avea să-i reproșeze tatălui său câteva lucruri.

ADVERTISEMENT

Tânăra povestea atunci că acesta și-a dedicat prea mult timp meseriei și a avut un impact semnificativ în viețile românilor, având în vedere dezvăluirile sale despre alimentație.

”Daca i-aș reproșa ceva, ar fi că s-a dedicat meseriei lui prea mult. Tata a făcut multe pentru români, s-au schimbat multe de când a făcut dezvăluiri despre alimentație, el a îndemnat lumea să se uite pe etichete, care produse sunt bune și care nu, cum să asocieze alimentele. Probabil a deranjat”, povestea în urmă cu aproape opt ani de zile, Ioana Mencinicopschi.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, tot atunci, aceasta a dezvăluit că tatăl său a primit inclusiv o ofertă de a lucra la Ministerul Agriculturii din Noua Zeelandă, însă a preferat să refuze și să rămână în România, în ciuda faptului că salariul oferit era unul extrem de mare.

Rugăciunea și credința l-au ajutat pe Gheorghe Mencinicopschi

Fiica profesorului Gheorghe Mencinicopschi a mai fost invitată și la o altă emisiune, ”Dincolo de Știri”, în care a vorbit despre cum și-a vizitat tatăl în închisoare, dar și despre cât de mult a afectat-o lipsa acestuia.

ADVERTISEMENT

Tot atunci, tânăra mai povestea că în spatele gratiilor, rugăciunea și credința au fost singurele lucruri care i-au mai alinat suferința tatălui său. De asemenea, profesorul Gheorghe Mencinicopschi a continuat să scrie și în biblioteca închisorii în timpul în care a fost încarcerat, mai povestea aceasta.

Amintim faptul că profesorul Gheorghe Mencinicopschi s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani după ce a dus o luptă grea cu o boală despre care mulți spun că ar fi căpătat-o din perioada în care a stat în închisoare.

ADVERTISEMENT