Life

Cine este, de fapt, Irina Baianț, ultimul antrenor de la Vocea României. E una dintre cele mai cunoscute românce din Europa

Cine este Irina Baianț, vocal coach în sezonul 11 de la Vocea României. Tânăra, printre cele mai renumite artiste din Europa.
17.09.2023 | 13:26
Cine este de fapt Irina Baiant ultimul antrenor de la Vocea Romaniei E una dintre cele mai cunoscute romance din Europa
Cu ce nume mari ale lumii a interacționat Irina Baianț. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Irina Baianț este unul dintre numele noi din competiția ”Vocea României”, în sezonul 11. Alături de Tudor Chirilă, ea îi antrenează pe membrii din echipa acestuia. Face parte dintre artiștii cei mai renumiți din Europa, cu o voce foarte bună, dar la nivel național puțini români sunt cei care o cunosc.

Cine este Irina Baianț, frumoasa antrenoare de la ”Vocea României”, sezonul 11?

Irina Baianț are 31 de ani și este soprană. Până acum, a reușit să cânte pe marile scene ale lumii, alături de nume grele din țară, dar și de la nivel internațional. Prin vocea și frumusețea sa a reușit să impresioneze, câștigând notorietate în întreaga Europă. Totodată, în 2015 a avut ocazia să stea la masă cu Vladimir Putin, la Palatul Kremlin. Aflați din rândurile următoare cu ce ocazie!

ADVERTISEMENT

De la vârsta de trei ani soprana cochetează cu muzica, pe atunci învățând cum să cânte la pian. Debutul în industrie l-a avut în noiembrie 2010, pe scena Teatrului de Operetă din București, în rolul Adelei din piesa ”Die Fledermaus”, de Johan Strauss.

Cu timpul, Irina Baianț a cântat pe scenele de la: Opera din Viena, Opera Națională a României, Filarmonica din Berlin, Opera Garnier din Paris, Filarmonica din Bruxelles, Balshoi Teatre din Moscova, Palatul Kremlin, Opera Națională din Istanbul, Grand Rex Paris sau Munchen Stats Oper.

ADVERTISEMENT

De altfel, notorietatea sa a luat amploare și după ce a apărut în sceneta muzicală ”Fantoma de la Operă”, care anul acesta a avut loc și la Opera Națională din București. Nu este pentru prima oară când Irina Baianț interacționează cu ”Vocea României”.

În anul 2014, artista a cântat la ”Vocea României”, ca invitat, alături de fostul concurent Tiberiu Albu, din echipa lui Tudor Chirilă. Atunci a creat și o prietenie cu acesta. De cum a aflat că în sezonul 11 va antrena noii participanți alături de el, s-a bucurat enorm.

ADVERTISEMENT

”Ne-am cunoscut la Vocea României în 2014 când am cântat în finală alături de Tiberiu Albu şi am câştigat! Am rămas prieteni de-a lungul anilor, ne-am sfătuit în momente importante, am împărtăşit bucurii profesionale şi anul trecut am reuşit să aducem trofeul din nou în echipă, invitată în finală de această dată alături Iulian Nunucă. 

Anul acesta, colaborarea cu Tudor Chirilă mi-a oferit scaunul de Vocal Coach pentru membrii echipei lui. Este o experienţă superbă, emoţionantă şi cu ajutorul vostru câştigătoare şi în acest sezon”, a scris Irina Baianț pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Irina Baianț a cântat în cinstea lui Vladimir Putin și a stat la masă cu el

În urmă cu opt ani, Irina Baianț a avut parte de o experiență unică. A primit invitație de a cânta la o petrecere aniversară, organizată la Palatul Kremlin, în cinstea președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Atunci, a stat și la masă cu acesta și cu alte oficialități din Rusia.

”Țin minte cu multă emoție premiera musicalului Fantoma de la Operă, din București și concertul de ziua președintelui Putin din 2015 de la Palatul Kremlin, unde am avut plăcerea de a cânta și de a sta la masă cu el și cu alte oficialități, mai apoi primind distincție de onoare din partea Cabinetului Președintelui și alte invitații pentru a susține concerte”, relata Irina Baianț.

ADVERTISEMENT