News

Cine este femeia de 27 de ani care a murit din cauza coronavirusului. A fost infectată de cadrele medicale

11.04.2020 | 11:33
Cine este femeia de 27 de ani care a murit din cauza coronavirusului A fost infectata de cadrele medicale
ADVERTISEMENT

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou bilanț al deceselor provocate de coronavirus, iar printre aceștia se află și o femeie de 27 de ani care a murit vineri, 10 aprilie.

Cine este femeia de 27 de ani care a murit din cauza coronavirusului

Conform newsallert.ro, femeia de 27 de ani din Roznov care a murit din cauza coronavirusului era bolnavă de leucemie și s-ar fi infectat în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

ADVERTISEMENT

După o zi de la confirmarea infectării, fata a ajuns în stare gravă pe secția de ATI, fiind conectată la aparate. Starea s-a agravat foarte tare, iar aceasta mai respira doar cu un plămân, prin ventilație artificială. Ea a murit în noaptea de joi spre vineri.

Părinții fetei se află în izolare la domiciliu și le-a fost interzis să participe la înmormântare. Mama tinerei a făcut o criză la aflarea veștii și a amenințat că se aruncă de la geamul apartamentului dacă nu va fi lăsată să meargă la înmormântare.

ADVERTISEMENT

Apropiații au lipsit de la înmormântare

Sicriul tinerei, închis, a fost adus sub geamul apartamentului ca părinții să își poată lua rămas bun de la copilul lor, iar apoi, tânăra a fost înmormântată.

La funaralii nu a putut fi prezent nici prietenul fetei, deoarece este internat în spital, fiind infectat cu coronavirus după ce a luat de la aceasta.

ADVERTISEMENT

Iubitul tinerei a explicat în urmă cu o săptămână cum s-a infectat partenera sa: ”Prietena mea era internată la hematologie unde face citostatice. Trebuia să fie externată pe 27 martie, dar au spus că o lasă în weekend în spital, ca să vadă cum se simte, și o externează pe 30 martie”.

”Sâmbătă seara, pe 28 martie, mi-a spus că îi este frică și am întrebat-o de ce. Și mi-a spus că a auzit că doctorii ar fi luat contact cu doi pacienți care sunt infectați cu coronavirus, iar medicii au luat contact cu ea. Duminică, pe 29 martie, au externat-o. Când a venit acasă am intrat amândoi în carantină, că așa i-au spus medicii”, a mai povestit el.

ADVERTISEMENT

La spitalul din Piatra neamț este un mic focar de COVID-19

”Miercurea trecută am sunat la Salvare, nu se simțea bine deloc. Nu avea nici aer. A luat-o la spital și i-a făcut din nou testul. Sâmbătă m-au sunat de la DSP că i-a ieșit testul pozitiv și mi-au spus să sun la 112 ca să chem Ambulanța, ca să merg la spital, să fac testul”, a mai spus bărbatul.

GCS a confirmat faptul că pe perioada internării în secția de hematologie femeia a fost îngrijită de o asistentă medicală, care a fost contact cu un pacient ulterior confirmat cu COVID-19.

Spitalului Județean Piatra Neamț a devenit în aceste zile un mic focar de COVID-19, cu 24 cadre medicale infectate și 70 în izolare. În aceste condiții, Florin-Ionuț Apostoae, manager interimar de la Piatra Neamț de scurt timp, a fost informat de Ministerul Sănătății de faptul că va fi revocat din funcție.

ADVERTISEMENT