News

Cine este Flavius, jandarmul care a scos din flăcări un bărbat surprins de o explozie. Eroul se afla în afara serviciului

Un jandarm din Argeș a devenit erou după ce a salvat un cetățean surprins de o explozie, chiar în momentul în care casa acestuia era cuprinsă de flăcări.
03.03.2024 | 17:20
Cine este Flavius jandarmul care a scos din flacari un barbat surprins de o explozie Eroul se afla in afara serviciului
Cine este Flavius, jandarmul care a scos din flăcări un bărbat surprins de o explozie. Eroul se afla în afara serviciului. Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Flavius se afla în timpul său liber, când a surprins o locuință cum ardea în satul Priboieni, județul Argeș. Subofițerul se afla la o spălătorie auto, alături de familie, când a auzit o explozie. A fugit înspre zgomot fără să stea pe gânduri și a intrat singur în flăcări, în speranța că va salva eventuala victimă.

Cine este Flavius, jandarmul care a scos din flăcări un bărbat surprins de o explozie

Povestea a avut final fericit, astfel că Jandarmeria Română a povestit întreaga întâmplare pe Facebook. ”Astăzi, în jurul orei 09:30, un subofițer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș – Detașamentul 6 Jandarmi, aflat în timpul liber, a devenit eroul unei situații de urgență în Comuna Priboieni.

ADVERTISEMENT

În timp ce se afla împreună cu familia, la o spălătorie auto, plutonierul adjutant PREDA Flavius a auzit și a observat o explozie puternică la o casă din apropiere. Imediat, subofițerul a reacționat cu rapiditate și curaj, intervenind pentru a salva o persoană surprinsă în explozie”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei.

Se pare că victima, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a suferit arsuri, însă a fost salvat la timp pentru a fi transportat la spital. Jandarmul Flavius a fost singur în timp ce l-a salvat pe bărbat și l-a scos din flăcări afară, pe brațe.

ADVERTISEMENT

”Victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, a suferit arsuri pe suprafața corpului, însă datorită intervenției rapide a subofițerului, acesta a fost scos din flăcări și stins cu mâinile goale.

Jandarmeria Română își exprimă recunoștința pentru curajul și devotamentul de care a dat dovadă colegul nostru în această situație de urgență. Este un exemplu remarcabil de implicare și spirit de sacrificiu, chiar și în afara orelor de serviciu.

ADVERTISEMENT

Flavius lucrează în Jandarmeria Română din anul 2005, iar experiența și-a spus cuvântul astăzi, în ziua în care a reușit să salveze viața unui om. Transmitem gânduri de însănătoșire rapidă bărbatului rănit.

Acesta a fost preluat de către un echipaj de ambulață și transportat la spital, pentru acordarea de îngrjiri medicale”, a transmis Jandarmeria Română pe Facebook. Se pare că  bărbatul se află acum în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Pentru gestul său, jandarmul-eroul Flavius a primit aprecierea întregii comunități, mai ales că acesta nu se afla în timpul programului. Cu toate acestea, bărbatul nu a stat pe gânduri atunci când a ales să salveze o viață, potrivit martorilor.

ADVERTISEMENT