News

Incident dramatic la Spitalul Județean Vaslui. Un pacient a căzut de la etajul patru în timp ce încerca să evadeze dintr-un salon COVID

Încercare tragică de evadare în Vaslui. Un bărbat internat la Spitalul Județean a încercat să fugă, dar a căzut pe geam și este în stare gravă
01.03.2024 | 13:45
Incident dramatic la Spitalul Judetean Vaslui Un pacient a cazut de la etajul patru in timp ce incerca sa evadeze dintrun salon COVID
Dramă la Spitalul Județean Vaslui. Un pacient se află în stare gravă, după ce a încercat să evadeze din spital și a căzut de la etajul patru. Sursa foto: Colaj foto / vremeanoua.ro
ADVERTISEMENT

Un individ, internat într-un salon destinat pacienților cu gripă și COVID-19 la Spitalul Județean Vaslui, s-a prăbușit când a încercat să evadeze din încăperea sa și a căzut în stradă de la etajul patru, suferind răni grave.

Pacient rănit grav în încercarea de a evada

Persoana implicată în acest incident este un bărbat în vârstă de 64 de ani, care a fost programat să fie externat în acea zi și aștepta sosirea familiei pentru a-l transporta acasă, conform informațiilor obținute de sursele Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

În timpul vizitei medicale în salon, el a primit informația că externarea sa va fi amânată până luni din cauza absenței membrilor familiei, care nu veniseră după el.

Supărat de întârzierea externării și lipsit de asistența apropiaților, pacientul a decis să încerce să coboare pe geamul sălii, atașând un cearșaf improvizat de pat pentru a ajuta la coborâre.

ADVERTISEMENT

„Pacientul i-a spus doamnei doctor că ar vrea să plece din spital şi i s-a transmis că acest lucru nu este posibil. Într-un moment în care asistenta medicală a ieşit din salon, pacientul a încercat să coboare de la etaj folosindu-se de nişte cearşafuri legate şi a căzut. A fost preluat de cadrele medicale din cadrul UPU şi este supus unor investigaţii medicale”, a spus pentru AGERPRES, managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Victima a supraviețuit, dar se luptă să trăiască

Din nefericire, planul său de evadare a sfârșit tragic, deoarece funia improvizată s-a dovedit a fi prea scurtă, provocându-i căderea bruscă pe asfalt. Sursa citată mai spune că ceilalți pacienți din salon, fiind sub tratament medical, nu au putut interveni pentru a preveni accidentul.

ADVERTISEMENT

Personalul medical de urgență de la Unitatea de Primiri Urgențe a intervenit imediat după impact și a transportat victima la spital pentru evaluare și tratament.

Bărbatul a suferit multiple traume și se află în stare gravă, însă a reușit să supraviețuiască inițial impactului. De asemenea, poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs nefericitul eveniment.

ADVERTISEMENT

Pentru a evalua gravitatea rănilor sale, pacientul a fost supus unei examinări cu tomograf computerizat, iar starea sa de sănătate este monitorizată îndeaproape de către echipa medicală.

ADVERTISEMENT