Sport

Cine este jucătorul pe care Mirel Rădoi îl voia neapărat în lotul României la JO?! ”Cu el am avut prima discuție, una foarte scurtă”

Selecționerul Mirel Rădoi va conduce o națională improvizată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Chiar și în aceste condiții Rădoi crede că un jucător putea să facă diferența, dacă ar fi acceptat provocarea.
02.07.2021 | 15:44
Cine este jucatorul pe care Mirel Radoi il voia neaparat in lotul Romaniei la JO Cu el am avut prima discutie una foarte scurta
ADVERTISEMENT

România va participa pentru a patra oară în istorie în turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice. Ultima oară se întâmpla tocmai în 1964, tot la Tokyo.

Atunci ”tricolorii” încheiau competiția pe poziția a 5-a. De această dată, chiar și în condițiile în care cei mai importanți jucători lipsesc, Mirel Rădoi speră să treacă de faza grupelor și, de ce nu, să obțină o medalie.

ADVERTISEMENT

De ce a refuzat participarea un jucător cu peste 70 de meciuri sub ”tricolor”

Nu mai puțin de 60 de jucători au primit telegrame de convocare pentru acțiunile echipei naționale în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Între aceștia, fotbaliști extrem de importanți, precum Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Vlad Chiricheș, Denis Alibec, sau Constantin Budescu. Niciunul dintre ei nu va juca în turneul olimpic, cluburile nefiind obligate să lase jucătorii să participe într-o competiție care nu este în calendarul FIFA.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a dezvăluit care a fost primul fotbalist pe care l-a sunat și de ce a fost refuzat.

”Îi regret pe toți jucătorii pe care i-am avut pe listă și pe care din diferite motive nu îi avem în lot. Mi-ar fi plăcut să-l putem convinge pe Ciprian Tătărușanu să vină la JO. Cu el am avut prima discuție, dar a fost una foarte scurtă, a fost foarte corect, mi-a spus: ’Nu am nici un merit să fiu acolo’.

Dar el e jucătorul care poate din exterior nu se vede că poate fi jucătorul care trage echipa după el, dar văzut din interiorul echipei este foarte realist, e un exemplu prin felul în care se antrenează.

ADVERTISEMENT

E puterea exemplului, e omul care știe când trebuie să glumim, care știe când trebuie să muncim, e omul care știe să facă diferența între un antrenament, un meci amical și un meci oficial”, a declarat selecționerul într-un interviu pentru Eurosport.

Ciprian Tătărușanu a decis să se retragă de la echipa națională în noiembrie 2020. Portarul a debutat în 2010 pentru România și a bifat 73 de meciuri pentru prima reprezentativă, participând la un turneu final, Euro 2016.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi: ”Știm puține lucruri despre adversari”

Selecționerul României a spus pentru sursa citată că turneul olimpic va fi unul dificil, pentru că el și staff-ul lui nu au reușit să adune foarte multe informații despre adversari.

”Prioritar pentru noi este să trecem de faza grupelor. Apoi, fiind meciuri eliminatorii vom avea foarte multe necunoscute, pe care deja le avem și în faza grupelor.

Jucăm cu Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă și nu avem foarte multe informații despre ei, decât ce găsim pe platformele de monitorizare și analiză. Cu cât vom avansa în competiție eu cred că ne va fi tot mai greu să aflăm informații despre adversarele noastre.

Va fi o provocare treaba asta pentru noi toți. Important este să le luăm pas cu pas, să trecem mai întâi de faza grupelor”, a explicat Mirel Rădoi.

Programul României la JO de la Tokyo

România va debuta la turneul olimpic de fotbal în data de 22 iulie când va înfrunta reprezentativa statului Honduras. Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, cu selecţionata din Coreea de Sud, iar pe 28 iulie ”tricolorii” vor înfrunta selecționata olimpică a Noii Zeelande.

România a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo grație accederii în semifinalele Campionatului European U21 din 2019. ”Tricolorii” au participat ultima oară la turneul olimpic de fotbal tocmai în 1964, tot în Japonia.

Ediția din acest an a JO va fi doar a patra la care România va participa cu echipa de fotbal, după cele din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

Primele două clasate se califică în sferturile de finală (31 iulie), semifinalele vor avea loc pe 3 august, iar finala pe 7 august. Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din Grupa A, din care fac parte Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

ADVERTISEMENT