Life

Cine este și cum arată Daniela, sora Adinei Alberts care s-a călugărit. De ce a ales viața la mănăstire: „A fost un șoc pentru familia noastră”

Adina Alberts a oferit mai multe detalii despre sora sa care s-a călugărit în urmă cu 27 de ani. De ce a luat Daniela această decizie.
22.06.2023 | 07:55
Cine este si cum arata Daniela sora Adinei Alberts care sa calugarit De ce a ales viata la manastire A fost un soc pentru familia noastra
Adina Alberts a oferit noi detalii despre sora sa care s-a călugărit. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Adina Alberts a oferit mai multe detalii despre sora sa, care s-a călugărit deși avea în față un viitor promițător. Daniela a decis să-l slujească pe Dumnezeu în urmă cu 27 de ani, iar familiei i-a fost greu să accepte hotărârea.

Adina Alberts, noi detalii despre sora care s-a călugărit

Adina Alberts este unul dintre cei mai renumiți medici din România, dar se poate mândri și cu o familie de care este foarte apropiată. La finalul anului trecut, ea și-a pierdut tatăl, însă a avut cu cine să împartă durerea, căci nu este singură la părinți.

ADVERTISEMENT

Puțini sunt cei care știu că Adina Alberts are o soră mai mică cu doi ani decât ea și asta pentru că Daniela s-a călugărit în urmă cu 27 de ani. La momentul în care a luat decizia greu de înțeles pentru familie, avea în față un viitor promițător.

Adina Alberts a vorbit recent despre sora ei mai mică și a oferit noi detalii. Aceasta locuiește la o mănăstire de lângă Sibiu. Și dacă decizia de a-l sluji pe Dumnezeu le-a îndepărtat la început, acum sunt foarte unite și se văd de fiecare dată când au ocazia.

ADVERTISEMENT

„Sora mea e cu doi ani mai mică decât mine. După ce a terminat Facultatea de Fizică de la Măgurele și a mai făcut și doi ani de Cibernetică la ASE, a hotărât să o ia pe calea aceasta. A fost un șoc pentru familia noastră și foarte mulți ani nu am…

Nu am reușit să ne revenim. Mama abia acum e cât de cât mai… Eu m-am împăcat cu ideea că am spus că am evoluat și eu spiritual. La început mă liniștea faptul că ea e mulțumită sau mă agățam de lucrul ăsta”, a povestit Adina Alberts în emisiunea Cristinei Șișcanu, citată de romaniatv.net. 

ADVERTISEMENT

„Am sunat-o să mă ajute și într-un sfert de oră s-a luminat totul”

Medicul a mărturisit că uneori s-a gândit că sora sa nu a făcut alegerea bună. Totuși, pe măsură ce anii au trecut, a înțeles că aceasta este menirea Danielei. „Știu eu sigur că a făcut o alegere bună. Pentru că i-am simțit de multe ori puterea rugăciunii. Am avut cumpene, probleme și am sunat-o să mă ajute. Și într-un sfert de oră au dispărut norii, s-a luminat totul”, a continuat Adina Alberts.

În trecut, Adina Aleberts a publicat în mediul online o imagine în care apare alături de sora sa mai mică. Chiar dacă hainele le deosebesc de la început, la o privire mai atentă îți poți da seama cât de bine seamănă. Iar cei care au văzut fotografia, au mai remarcat ceva. „Au fost atâtea comentarii… mi-a plăcut că oamenii au spus că una se ocupă de trup și una se ocupă de suflet”.

ADVERTISEMENT
sora adina alberts călugăriță crăciun rochie roșie
Imaginea publicată de Adina Alberts în care apare alături de sora sa.
Sursa foto: Facebook

De ce s-a călugărit Daniela. Adina Alberts a dezvăluit motivul

Totodată, Adina Alberts a dezvăluit și motivul pentru care sora ei a hotărât să se călugărească. Distanța a despărțit-o de bărbatul iubit, astfel că din acel moment și-a dedicat viața lui Dumnezeu. „Era studentă în anul I sau II. A avut o iubire. Dar nu a fost neîmpărtășită. A avut un prieten pe care l-a iubit mult și viceversa.

În schimb, noi ne-am mutat, am venit în București. Și tata a insistat să vină și ea în București, să se transfere. Ea a intrat la Fizică la Iași inițial, după aia s-a transferat la Măgurele. Asta i-a despărțit. Îmi aduc aminte că băiatul ăla se suia noaptea în tren ca să vină dimineața să o vadă, să se întoarcă până seara înapoi în Iași.

Deci a fost o perioadă foarte dificilă. Părinții mei nu puneau accent pe asta. Așa au fost ei crescuți. Nu puneau accent pe suflet. Asta e, așa a fost să fie! E bine, e ok! Suntem ok! Puteam să fim și mai bine, și mai rău, Dumnezeu știe!”, a adăugat Adina Alberts.

ADVERTISEMENT