News

Cine este viceprimarul Mircea Horaţiu Nicolaidis, cel care conduce interimar Sectorul 5 după condamnarea lui Piedone. A fost implicat într-un scandal public

Cine este Mircea Horaţiu Nicolaidis, cel care va fi primarul interimar al Sectorului 5, al Capitalei, după arestarea lui Cristian Popescu Piedone, în dosarul Colectiv?
12.05.2022 | 21:37
Cine este viceprimarul Mircea Horatiu Nicolaidis cel care conduce interimar Sectorul 5 dupa condamnarea lui Piedone A fost implicat intrun scandal public
Mircea Horațiu Nicolaidis, primar interimar al Sectorului 5 al Capitalei. Sursa foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

După sentința finală din dosarul Colectiv, pronunțată joi, 12 mai, Mircea Horaţiu Nicolaidis i-a luat locul lui Cristian Popescu Piedone, pe poziție interimară, la conducerea Primăriei Sectorului 5. În trecut, acesta a fost implicat într-un scandal public.

Mircea Horaţiu Nicolaidis se cunoaște de mai bine de 20 de ani cu Piedone

Mircea Horaţiu Nicolaidis va sta, așadar, în fruntea Primăriei Sectorului 5 până se vor organiza noi alegeri. El și-a demonstrat susținerea față de Piedone până în momentul când acesta a ajuns la Penitenciarul Rahova, unde a fost încarcerat. Aici, l-a așteptat cu o mulțume de oameni, în ropote de aplauze.

ADVERTISEMENT

Actualul edil al Sectorului 5 s-ar cunoaște de mai bine de două decenii cu Cristian Piedone, căruia i-a preluat atribuțiile încă de pe 2 mai, înainte de a se pronunța condamnările definitive din dosarul Colectiv, scrie Libertatea.

Piedone l-a desemnat succesor pentru șase luni pe Mircea Horațiu Nicolaidis. Acum doi ani, la alegerile locale din septembrie 2020, Nicolaidis a avut susținerea Partidului Puterii Umanite, (partid fondat de Dan Voiculescu și din care face parte și Cristian Piedone-n.r) pentru funcția de consilier local și, ulterior, viceprimar cu susținerea Partidului Puterii Umaniste.

ADVERTISEMENT

Piedone și Nicolaidis au mai lucrat în trecut în administrația Sectorului 6, între anii 1996-2004. Pe atunci, Nicolaidis conducea Administrația Piețelor Sectorului 6, iar Cristian Popescu Piedone era atât consilier general, cât și inspector la Primăria Sectorului 6.

În anul 2005, Nicolaidis s-a mutat la Sectorul 4, la DGASPC, așa cum atestă CV-ul său. Vreme de 12 luni, a ocupat postul de inspector de specialitate în cadrul Serviciului Corp Control.

ADVERTISEMENT

Mai târziu, între 2006-2009 a fost director executiv adjunct al DGASPC Sector 4, iar mai apoi a devenit director, funcție pe care a deținut-o până în 2017.

În ce scandal public a fost implicat Mircea Horațiu Nicolaidis

În anul 2014, Mircea Horațiu Nicolaidis a fost personajul principal dintr-un scandal public. Asta după ce șase oameni cu dizabilități mintale, de la DGASPC 4, și-au pierdut viața într-un centru ilegal din Breaza. Totul a devenit suspicios din cauză că nu s-au anunțat autoritățile judiciare în urma deceselor, iar DGASPC 4 funcționa fără autorizație.

ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv, joi, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul Colectiv. El s-a predat apoi la Poliția Bragadiru, după care a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

ADVERTISEMENT