Sport

Cine i-a spus lui Lunin că Bernardo Silva va trage pe mijloc la penalty. O execuție din urmă cu 5 ani l-a trădat

Andriy Lunin a fost eroul lui Real Madrid în returul cu Manchester City, iar momentul decisiv a fost penalty-ul pe care i l-a apărat lui Bernardo Silva.
18.04.2024 | 10:38
Cine ia spus lui Lunin ca Bernardo Silva va trage pe mijloc la penalty O executie din urma cu 5 ani la tradat
Andriy Lunin a fost eroul lui Real Madrid în returul cu Manchester City, iar momentul decisiv a fost penalty-ul pe care i l-a apărat lui Bernardo Silva. Sursă foto: abola.pt
ADVERTISEMENT

”Galacticii” s-au calificat în semifinalele Champions League după ce au trecut de Manchester City la loviturile de departajare și au făcut un pas uriaș spre câștigarea trofeului pentru a 15-a oară.

Cum a știut Lunin unde va trage Bernardo Silva la penalty-uri

Cele mai mari merite pentru calificarea lui Real Madrid le are portarul Andriy Lunin, cel care a avut două parade fantastice la penalty-urile executate de Bernardo Silva și Mateo Kovacic prin care a decis eliminarea deținătoarei trofeului.

ADVERTISEMENT

Ucraineanul a dezvăluit la finalul jocului de pe Etihad Stadium că înaintea meciului și-a analizat adversarii și modul cum aceștia execută loviturile de la 11 metri, însă a avut parte și de un ajutor uriaș.

Deși și-a pierdut locul de titular în fața lui Lunin, spaniolul Kepa Arrizabalaga și-a ajutat decisiv coechipierul. La finalul celor 120 de minute, ucraineanul a fost filmat când a mers la banca de rezerve și a stat momente bune de vorbă cu al doilea portar al Realului.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, Kepa i-ar fi transmis ucraineanului că Bernardo Silva va executa pe mijlocul porții și l-a sfătuit să rămână pe picioare. Kepa și-a amintit că portughezul l-a învins cu o execuție asemănătoare în finala Carabao Cup din 2019, câștigată de Manchester City în fața lui Chelsea cu 4-3 la loviturile de departajare.

Andriy Lunin a urmat indicațiile primite de la coechipierul său, nu a plonjat în niciun colț, a parat lejer execuția lui Silva și a readus-o pe Real Madrid în joc după ce anterior ratase Luka Modric.

ADVERTISEMENT

Lunin, ajutat de Rudiger la penalty-ul apărat lui Kovacic

Ajuns titular după ce a început sezonul doar ca a treia variantă pentru Carlo Ancelotti, Lunin a primit ajutorul unui coechipier și la lovitura de departajare executată de croatul Mateo Kovacic.

Antonio Rudiger, cel care avea să înscrie ultimul de la punctul cu var și să semneze calificarea Realului, i-a făcut semn de la mijlocul terenului în ce parte va trage Kovacic. Lunin a plonjat în acel colț și a parat execuția.

ADVERTISEMENT

După calificarea electrizantă în semifinalele Champions League, presa internațională a lăudat eroismul arătat de jucătorii lui Real Madrid și l-au elogiat pe eroul Andriy Lunin, despre care au scris că și-a schimbat total cariera odată cu această partidă.

ADVERTISEMENT