Sport

Presa internațională, laude pentru Real Madrid după ce a eliminat Manchester City! Lunin, în prim-plan după evoluția din sferturile Champions League

Real Madrid s-a calificat într-o nouă semifinală de UEFA Champions League, după ce a învins Manchester City la loviturile de departajare.
18.04.2024 | 01:37
Presa internationala laude pentru Real Madrid dupa ce a eliminat Manchester City Lunin in primplan dupa evolutia din sferturile Champions League
Presa internațională, laude pentru Real Madrid după ce a eliminat Manchester City! foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Real Madrid a reușit să o elimine pe Manchester City din UEFA Champions League, după ce a învins la loviturile de departajare, scor 4-3. Elevii lui Carlo Ancelotti terminaseră la egalitate cu formația engleză, scor 1-1, după cele 120 de minute jucate.

Real Madrid a eliminat Manchester City și va da peste Bayern în semifinale

Real va întâlni Bayern Munchen în semifinale, după ce nemții s-au impus în fața lui Arsenal, scor 1-0, pe Allianz Arena. În cealaltă semifinală, Borussia Dortmund va da peste PSG, formație ce a scos Barcelona din competiție.

ADVERTISEMENT

Partida de pe Etihad Stadium l-a avut ca protagonist pe Lunin, portartul ucrainean al madrilenilor, care a reușit să pareze 8 șuturi ale jucătorilor antrenați de Guardiola.

Andriy Lunin, lăudat de presa din Spania

După fluierul final, Marca a postat un articol pe site-ul oficial titrat ”Lunin, supererou. Un meci care îi va schimba întreaga carieră”, în care remarcau evoluția impecabilă a portarului din înfruntarea de pe terenul englezilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, aceștia au lăudat întregul joc al spaniolilor, care au știut să anihileze atacurile lui Manchester City: ”Madridul scrie istorie încă o dată în Champions League. Real a reușit să blocheze și să suprindă City. S-au apărat fără să se grăbească și au intimidat cu alergări în spații. Așa a venit golul lui Rodrygo”.

Goalkeeper-ul ”galacticilor” a fost cap de afiș și în Mundo Deportivo, aceștia punctând și prestația lui Rudiger: ”Real Madrid este calificată în semifinala Champions League grație paradelor lui Lunin și lansării în atac a lui Rudiger.

ADVERTISEMENT

Meciul a fost un monolog a lui City în fața unui Madrid spectaculos în plan defensiv. Apărarea a fost suficientă pentru a o elimina pe campioana Europei”.

”Eroicul Madrid, eroicul Lunin”, a fost titlul din AS. ”Nu e nimic de ascuns. Guardiola, pentru prima dată, a avut totul în favorea sa în ultimele săptămâni și a trimis totul în teren”, au mai scris ibericii.

ADVERTISEMENT

Analiza englezilor după ce Real Madrid a eliminat Manchester City din Champions League

Englezii de la Mirror au publicat un articol în care au remarcat reținerea lui Guardiola în a discuta despre eliminarea Realului înaintea partidei: ”Nu e de mirare că Pep Guardiola nu a fost dornic să vorbească despre șansele lui Manchester City de a repeta performanța sezonului trecut.

În timp ce jucătorii săi vorbeau despre crearea istoriei devenind prima echipă engleză care a câștigat de două ori ‘tripla’, Guardiola știa riscul unei astfel de discuții în fața lui Real Madrid.

Și așa s-a dovedit că ‘Regii competiției’ – așa cum Guardiola a numit câștigătorii de 14 ori – s-au răzbunat pentru înfrângerea umilitoare cu 4-0 din sezonul trecut în faza semifinală. Jucătorii și managerii lor s-ar putea schimba, dar nu și stăpânirea durabilă a Realului în această competiție”.

ADVERTISEMENT