Sport

Cine iese din criză în derby-ul Olteniei: „Este o rivalitate mare, au nevoie de puncte”

Universitatea Craiova și FC U Craiova sunt în criză înaintea derby-ului Olteniei, iar Rodion Cămătaru așteaptă o confruntare incendiară pe stadionul „Ion Oblemenco”.
04.11.2023 | 11:18
Cine iese din criza in derbyul Olteniei Este o rivalitate mare au nevoie de puncte
Cine iese din criză din derby-ul Olteniei: „Are avantajul mai mare. Este o rivalitate mare”. sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Derby-ul Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948 se apropie de episodul cu numărul cinci în SuperLiga. Rodion Cămătaru a analizat situația celor două formații din Bănie în exclusivitate pentru FANATIK și știe cum pot ieși din criză „alb-albaștrii” pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Cine iese din criză din derby-ul Olteniei: „Are avantajul mai mare. Fiecare are nevoie de victorie”

Criza de rezultate s-a adâncit atât la Universitatea Craiova, cât și la FC U Craiova în SuperLiga. Trupa lui Corneliu Papură a pierdut contactul cu podiumul, iar elevii lui Giovanni Costantino se zbat să urce în clasament și să scape din subsolul campionatului.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru este de părere că un succes în derby-ul Olteniei poate fi gura de oxigen necesară pentru cluburile din Bănie. Acesta susține că Universitatea Craiova are un avantaj, însă mărturisește că o asemenea confruntare poate avea surprize.

„Sunt orgolii, dar amândouă sunt în momente dificile. CS U a pierdut legătura cu primele locuri, iar cealaltă este în zona de jos. Cred că va fi un meci de orgoliu, fiecare dintre ele are nevoie de victorie, de încredere la meciul ăsta. Zic că sunt meciuri în care oricare ar putea să câștige.

ADVERTISEMENT

CS U are avantajul mai mare ca valoare și jucători, dar trece printr-o perioadă de criză. Depinde de cum se montează la acest meci, dar cred că va fi un meci foarte disputat pentru că fiecare are nevoie de puncte. S-ar putea să trezească orgoliile celor de la Craiova și suporterii așteaptă aceste momente.

Nu se știe cine va câștiga, aceste derby-uri locale se joacă altfel. Este o rivalitate mare, venită într-un moment neprielnic pentru niciuna dintre ele vizavi de suporteri, vom vedea. Nu cunosc amănunte de la niciuna, mă uit din afară”, a declarat Rodion Cămătaru.

ADVERTISEMENT

„Una se pierde sus cu șanse din ce în ce mai puține, iar cealaltă în zona neagră”

Rezultatele și poziția din clasament în SuperLiga sunt sub așteptările oficialilor de la Universitatea Craiova și FC U Craiova. Rodion Cămătaru susține că liderii precum Andrei Ivan, Alex Mitriță sau Aurelian Chițu își pot scoate echipele din criză.

„Întotdeauna în momente din astea trebuie să revină cu victorii ca să atragă lumea, numai singuri pot să o rezolve, nimeni din exterior nu poate să îi ajute. Sunt momente pe care toate echipele le-au avut, din păcate ambele echipe trecut prin momente dificile.

ADVERTISEMENT

Una care se pierde sus cu șanse din ce în ce mai puțin, iar cealaltă în zona neagră acolo jos. Toate au nevoie de puncte și să capete încredere jucătorii, de asta spun că va fi un meci foarte disputat. Sunt jucători de la ambele echipe care pot face diferența, îl avem pe Mitriță și Ivan într-o revenire că așteaptă lumea cu goluri.

Pe cealaltă parte îl au pe Chițu, văd că marchează meci de meci. Fiecare are jucători care ar putea să facă diferența acolo. Din păcate pornim întotdeauna cu aceste declarații că ne vom bate pentru campionat, dar am pierdut aceste obiective”, a spus fostul mare atacant.

Rodion Cămătaru, sfat pentru Universitatea Craiova: „Ar trebui să evalueze obiectivul”

Universitatea Craiova și-a propus câștigarea titlului din SuperLiga, iar FC U Craiova a anunțat înaintea startului de sezon că play-off-ul este ținta oltenilor. Rodion Cămătaru îi sfătuiește pe oficialii „alb-albaștrilor” să își evalueze pe viitor șanse înainte de a le face publice în fața suporterilor.

„Părerea mea este că ar trebui să evalueze obiectivul înainte de a ieși cu el. Doar să atingem un play-off sau salvarea de la retrogradare, atâta putem în momentul de față. Trebuie să și atragă fanii, la ultimul meci nici nu au avut suporteri. Îi atragi doar prin rezultate, deci întotdeauna fotbalul este de la o săptămână la alta. Ai pierdut, aștepți meciul din weekend-ul viitor”, a încheiat Cămătaru.

  • 4 este locul pe care îl ocupă Universitatea Craiova
  • 22 de puncte are trupa lui Corneliu Papură
  • 13 este poziția celor de la FC U Craiova în clasament
  • 14 puncte în 14 etape au strâns elevii lui Giovanni Costantino
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 5,60 este cota pentru „2 solist” la meciul Universitatea Craiova - FC U Craiova