Sport

Cine transmite la tv România U21 – Spania U21, de la Euro U21 2023. FRF așteaptă audiență record în tribunele stadionului ”Steaua”

Turneul final al Euro 2023 de tineret se apropie cu pași repezi de start, iar meciul România U21 - Spania U21 se va putea vedea la tv pe postul TVR 1.
21.06.2023 | 15:50
Cine transmite la tv Romania U21  Spania U21 de la Euro U21 2023 FRF asteapta audienta record in tribunele stadionului Steaua
Turneul final al Euro 2023 de tineret se apropie cu pași repezi de start, iar meciul România U21 - Spania U21 se va putea vedea la tv pe postul TVR 1. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

”Tricolorii mici” speră să atingă cel puțin performanța din 2019, atunci când s-a ajuns în semifinalele competiției, însă așteptările sunt chiar mai mari, deoarece țara noastră este co-organizatoare alături de Georgia.

România U21 – Spania U21, de la Euro 2023, se vede la tv pe TVR 1

Iubitorii fotbalului din țara noastră vor putea urmări la tv prima partidă a elevilor lui Emil Săndoi la Euro 2023, întâlnirea România U21 – Spania U21, care se va disputa miercuri, 21 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul ”Steaua”, urmând a fi transmisă în direct pe TVR 1.

ADVERTISEMENT

Naționala de tineret a României se află în Grupa B la turneul final al Campionatului European din 2023 și va întâlni reprezentativele Spaniei, Ucrainei și Croației. Toate meciurile ”tricolorilor mici” se vor disputa pe arena din Ghencea.

Meciul de debut al României împotriva Spaniei va fi arbitrat de belgianul Erik Lambrechts. ”Centralul” va fi ajutat de la linii de către asistenții Jo de Weirdt și Kevin Monteny, tot din Belgia. Arbitru de rezervă a fost desemnat Donatas Rumsas din Lituania.

ADVERTISEMENT

Spania, lot de sute milioane de euro

De cinci ori campioană a Europei, ultima oară în 2019, Spania U21 are moralul ridicat înaintea confruntării cu România U21. Naționala pregătită de Santiago Denia Sanchez a câștigat partida amicală din luna martie, scor 3-2 cu Elveția, și a încheiat la egalitate cu Franța, scor 0-0.

La ultimul Campionat European, Spania U21 s-a oprit în semifinale, iar în preliminariile pentru turneul final din România și Georgia ibericii au terminat pe primul loc în grupa C cu 8 victorii în 8 partide și cu un golaveraj uluitor (37-5).

ADVERTISEMENT

Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, valoarea lotului Spaniei U21 are se ridică la 232,3 milioane de euro. Cei mai bine cotați dintre jucătorii iberici sunt Oihan Sancet (Athletic Bilbao) și Gabri Veiga (Celta de Vigo), ambii având o valoare de 30 de milioane de euro.

Probleme de lot pentru Săndoi

Selecționerul naționalei de tineret a României, Emil Săndoi, are probleme de lot înaintea debutului la Euro 2023. Valentin Mihăilă a fost eroul primei reprezentative în Elveția, însă s-a accidentat la bucuria golului egalizator și a devenit indisponibil pentru turneul final U21.

ADVERTISEMENT

În locul său a fost adus David Miculescu de la FCSB, care nu prinsese lotul pentru turneul final. Totodată, Emil Săndoi a fost nevoit să-i găsească un înlocuitor lui Constantin Grameni. Campion cu Farul, mijlocașul a devenit indisponibil în urma unei probleme musculare, iar în locul său a fost chemat Alexandru Cîmpanu de la Universitatea Craiova.

FRF a lansat o provocare inedită pentru suporteri, cerându-le să vină în număr cât mai mare la partidele pe care România U21 la va juca la Euro 2023 pentru a stabili un record de asistență la un turneu final.


  • 2,06 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „ambele marchează” la meciul România U21 – Spania U21

ADVERTISEMENT