Sport

Cine transmite la tv Sorana Cîrstea – Petra Kvitova, în semifinalele Miami Open. Ora de start a meciului

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova este cea de-a doua semifinală de la Miami Open. Cine transmite la TV și ora de start a partidei.
31.03.2023 | 11:02
Cine transmite la tv Sorana Cirstea  Petra Kvitova in semifinalele Miami Open Ora de start a meciului
Cine transmite la tv partida Sorana Cîrstea - Petra Kvitova din semifinalele Miami Open. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea (74 WTA) s-a calificat în premieră în semifinalele Miami Open și o va înfrunta pentru un loc în marea finală pe Petra Kvitova (Cehia, 12 WTA). Partida este programată, vineri, 31 martie, nu înainte de ora 22:00, ora României. Elena Rybakina (7 WTA), campioană la Indian Wells și finalistă la Australian Open, așteaptă în finală.

Cine transmite la TV Sorana Cîrstea – Petra Kvitova, în semifinalele Miami Open

Sorana Cîrstea își continuă parcursul excelent din Statele Unite. După ce a atins faza sferturilor de finală la Indian Wells, jucătoarea de tenis din România a atins semifinalele turneului de la Miami. Totuși, performanța sportivei crescută la Târgoviște poate fi îmbunătățită chiar în această seară, nu înainte de ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea o înfruntă pe Petra Kvitova pentru a 11-a oară în circuitul WTA. Jucătoarea din Cehia a câștigat 6 dintre meciurile directe, în timp ce Sorana a câștigat de patru ori. Românca a mărturisit că știe ce are de făcut pentru a se califica în meciul pentru trofeu, unde o va întâlni pe Elena Rybakina, aflată în mare formă.

Partida Soranei Cîrstea împotriva Petrei Kvitova va putea fi urmărită la TV pe Digi Sport 2. Totodată, meciul poate fi urmărit în format Live Stream pe FANATIK.RO. Sorana Cîrstea a învins-o pe Aryna Sabalenka în sferturi, scor 6-4, 6-4, în timp ce Petra Kvitova a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de rusoaica Ekaterina Alexandrova, scor 6-4, 3-6, 6-3.

ADVERTISEMENT

Miza meciului Sorana Cîrstea – Petra Kvitova, în semifinalele Miami Open

Sorana Cîrstea le-a învins în drumul spre semifinale pe Fernanda Contreras Gomez, Caroline Garcia, Karolina Muchova, Marketa Vondrousova și Aryna Sabalenka. Românca nu a pierdut niciun set până în penultimul act al competiției. De cealaltă parte, Kvitova le-a eliminat pe Linda Noskova, Donna Vekic, Varvara Gracheva și Ekaterina Alexandrova.

Cele două sportive, grație accederii în semifinale, și-au asigurat un premiu financiar de 352.635 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA. Totuși, jucătoarea care va reuși calificarea în finală aproape își va dubla câștigurile și va încasa 662.360 de dolari și 650 de puncte în ierarhia WTA.

ADVERTISEMENT

Marea câștigătoare a trofeului de la Miami va pleca acasă cu un premiu în bani de 1.262.220 de dolari și 1000 de puncte WTA. De precizat este faptul că Sorana Cîrstea o va depăși pe Simona Halep în clasament și va deveni prima rachetă a României dacă își va adjudeca trofeul.

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova, rivalitate în circuitul WTA

Atât Sorana Cîrstea, cât și Petra Kvitova au mărturisit înaintea partidei din semifinalele Miami Open că se cunosc foarte bine. În circuitul profesionist WTA disputa de la turneul din Florida reprezintă a 11-a întâlnire între cele două jucătoare.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea și-a trecut în cont victoriile cu Petra Kvitova la Copenhaga 2010, Toronto 2013, Australian Open 2021 și Australian Open 2022, în timp ce jucătoarea din Cehia a câștigat la Budapesta 2008, Wimbledon 2010, Roma 2012, Madrid 2014, Wimbledon 2016 și Cincinnati 2022.

„E plăcut să joc împotriva Soranei Cîrstea, o jucătoare care se află şi ea în formă, ca şi mine. Am dat bătălii frumoase de-a lungul timpului şi ne-am pregătit împreună înainte de turneu.

Mi se pare remacabil că altcineva de peste 30 de ani joacă atât de bine şi sunt fericită că va fi un duel al “senioarelor”. Sunt bucuroasă pentru Sorana, pentru cum joacă, e într-o formă excepţională. Va fi extrem de plăcut să o înfrunt din nou”, a declarat Petra Kvitova, înaintea partidei cu Sorana Cîrstea de la Miami.

ADVERTISEMENT