Sport

Sorana Cîrstea are soluția pentru victoria cu Petra Kvitova în semifinale la Miami Open. Cum s-a autocaracterizat românca

Sorana Cîrstea știe ce are de făcut pentu a obține victoria în duelul din semifinale la Miami Open împotriva Petrei Kvitova. Cum s-a autodescris românca.
31.03.2023 | 09:50
Sorana Cirstea are solutia pentru victoria cu Petra Kvitova in semifinale la Miami Open Cum sa autocaracterizat romanca
Sorana Cîrstea are soluția pentru victoria în meciul cu Kvitova din semifinalele Miami Open. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea (74 WTA) se află într-unul din cele mai bune momente ale carierei. Sportiva din România este calificată în semifinale la Miami Open și luptă pentru ultimul act împotriva Petrei Kvitova (Cehia, 12 WTA). Cele două rivale se cunosc bine, deoarece confruntarea din Florida va fi a 11-a întâlnire directă în circuitul WTA. „Sori” are la îndemână soluția pentru a se califica în finală, unde așteaptă deja Elena Rybakina (7 WTA).

Sorana Cîrstea are soluția victoriei în meciul cu Petra Kvitova din semifinalele Miami Open: „Va trebui să o surprind”

Sorana Cîrstea și Petra Kvitova s-au întâlnit de 10 ori de-a lungul carierei în turneele WTA. Jucătoarea din Cehia, dublă campioană de Mare Șlem la Wimbledon (2011 și 2014), are bilanțul de partea sa, cu 6 victorii și 4 înfrângeri. Sorana Cîrstea s-a impus la Copenhaga 2010, Toronto 2013, Australian Open 2021 și Australian Open 2022, în timp ce Kvitova a câștigat partidele de la Budapesta 2008, Wimbledon 2010, Roma 2012, Madrid 2014, Wimbledon 2016 și Cincinnati 2022.

ADVERTISEMENT

Partida este programată vineri, 31 martie, nu înainte de ora 22:00, ora României. Fără să piardă vreun set în drumul spre semifinale, Sorana Cîrstea știe ce trebuie să facă pentru a se califica în marea finală a turneului din Florida.

„Ne cunoaștem foarte bine, atât eu, cât și ea. Cred că ne știm jocul pe dinafară. Va fi interesant, va trebui să fiu inteligentă, să joc solid, dar în același timp să o surprind. Va fi o oportunitate frumoasă și un meci de un nivel ridicat”, a declarat Sorana Cîrstea, potrivit digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea s-a autocaracterizat înainte de meciul cu Petra Kvitova din semifinalele Miami Open: „Sunt o jucătoare completă acum”

Calificarea în semifinalele unui turneu de nivelul WTA 1000 nu este o premieră pentru Sorana Cîrstea. Sportiva născută la București, dar crescută la Târgoviște, în urmă cu 10 ani, a acces în careul de ași al competiției de la Toronto. Mai mult decât atât, „Sori” izbutea calificarea în finală, însă era învinsă de legendara Serena Williams, scor 2-6, 0-6.

Sorana Cîrstea s-a autodescris, înaintea meciului cu Petra Kvitova din penultimul act de la Miami Open, mărturisind că jocul său este mult mai complet în prezent. „Sunt o jucătoare mult mai bună acum, completă. Sunt mult mai bine din punct de vedere fizic. Plus că mentalul diferă.

ADVERTISEMENT

Sunt mult mai matură acum, am mai multă liniște, am o altă viziune asupra lucrurilor. Sunt o jucătoare mult mai bună și mă bucur că mă pot autodepăși mereu. Înseamnă mult pentru mine”, a mai spus Sorana Cîrstea. În sferturi, Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Aryna Sabalenka (2 WTA), nimeni alta decât campioana de la Australian Open 2023, scor 6-4, 6-4.

Sorana Cîrstea dă lovitura financiar dacă obține victoria cu Petra Kvitova din semifinalele Miami Open

Sorana Cîrstea, în urma calificării în semifinalele Miami Open, și-a asigurat un cec în valoare de 352.635 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA, iar dacă o va elimina pe Kvitova și se va califica în ultimul act, sportiva din România va câștiga un premiu financiar de 662.360 de dolari și 650 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarea turneului de pe hard-ul american își va trece în cont 1.262.220 de dolari și 1000 de puncte WTA. În cazul în care Sorana Cîrstea își va adjudeca trofeul, o va depăși pe Simona Halep în ierarhie și va deveni prima rachetă a României. În ierarhia live, „Sori” a urcat deja 33 de locuri, până pe 41.

ADVERTISEMENT