Sport

Ciprian Marica, reacție haioasă după ce Farul a căzut cu Sheriff Tiraspol în Champions League: ”Nu e așa o sperietoare”

Farul va întâlni Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar al Champions League, iar Ciprian Marica este optimist că trupa lui Gică Hagi va merge mai departe.
20.06.2023 | 22:54
Ciprian Marica reactie haioasa dupa ce Farul a cazut cu Sheriff Tiraspol in Champions League Nu e asa o sperietoare
Farul va întâlni Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar al Champions League, iar Ciprian Marica este optimist că trupa lui Gică Hagi va merge mai departe
ADVERTISEMENT

”Marinarii” vor juca prima manșă pe teren propriu pe 11 sau 12 iulie, în timp ce returul se va disputa pe 18 şi 19 iulie, în Republica Moldova. În cazul unei calificări, trupa lui Gică Hagi va lua statutul de cap de serie al lui Sheriff în turul 2 preliminar.

Ciprian Marica, încrezător că Farul va trece de Sheriff Tiraspol în Champions League

Aflat în acționariatul clubului Farul Constanța, Ciprian Marica a făcut o scurtă analiză a adversarei din primul tur preliminar la Champions League și consideră că Sheriff Tiraspol nu este o formație de speriat.

ADVERTISEMENT

”Tendința a fost să spunem ce rău e. Înțeleg totuși că în ultimii doi ani s-a mai schimbat treaba la ei, bugetul a mai scăzut. Nu e așa o sperietoare. Nu mai sunt așa dezamăgit ca în momentul în care s-a tras la sorți. Nu cred că era vreun adversar ușor.

Cred că șansele sunt 50-50. Mă îndoiesc că poate cineva să-l contrazică pe Gică Hagi după sezonul pe care l-a făcut. A demonstrat că știe să aleagă jucători. A demonstrat că știe să pună jucători talentați pe picioare”, a declarat Marica, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Sheriff Tiraspol o învingea în urmă cu doi ani pe Real Madrid

Președintele campioanei României, Gică Popescu, este de părere și el că Sheriff Tiraspol nu mai este echipa din urmă cu doi ani, care a reușit să câștige împotriva lui Real Madrid, chiar pe Santiago Bernabeu, scor 2-1, obținând unul dintre cele mai surprinzătoare rezultate din istoria competiției.

Imediat după tragerea la sorți a primului tur preliminar din Champions League, doi dintre jucătorii experimentați ai Farului, Mihai Popescu și Ionuț Larie, au făcut o analiză a celor de la Sheriff Tiraspol și au remarcat rezultatele foarte bune obținute de campioana Moldovei în ultimii ani pe plan internațional.

ADVERTISEMENT

Sheriff Tiraspol este cea mai titrată echipă din fotbalul moldovenesc. Din momentul înființării, 1997, și până în prezent, a câștigat de 20 de ori titlul în Moldova. Mai mult decât atât, formația pregătită de Robert Bordin a cucerit ultimele șase campionate din țara vecină.

Valoarea lotului lui Sheriff Tiraspol se ridică la 13,3 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. Cel mai valoros fotbalist al moldovenilor este nigerianul Rasheed Akanbi, cu o cotă de piață de 1,2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Sheriff Tiraspol a impresionat în sezonul 2021/2022, când s-a calificat pentru prima oară în istorie în grupele Ligii Campionilor. Mai mult decât atât, campioana Republicii Moldova a produs în seara de 28 septembrie 2021 una dintre cele mai mari surprize din istoria competiției învingând Real Madrid pe Santiago Bernabeu cu 2-1.

ADVERTISEMENT