Sport

Ciprian Marica sare în apărarea lui Dinamo după suspendarea uriașă: „O tâmpenie. Sunt indignat“!

Ciprian Marica, fost jucător dinamovist, este solidar cu clubul roș-alb după sancțiunile de la partida cu UTA Arad, unde „câinii“ au fost amendați și suspendați pentru tot play-out-ul!
28.03.2024 | 06:00
Ciprian Marica sare in apararea lui Dinamo dupa suspendarea uriasa O tampenie Sunt indignat
Ciprian Marica, solidar cu clubul care l-a lansat, după sancțiunile de la Dinamo - UTA Arad / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al naționalei a comentat sancțiunile uriașe ale lui Dinamo, dictate de Comisia de Disciplină. Principalul motiv al sancțiunilor sunt violențele dintre fanii dinamoviști și cei ai arădenilor de la UTA, din meciul direct.

Ciprian Marica, alături de fanii clubului care l-a lansat

Acum investitor la Farul Constanța, Ciprian Marica nu și-a uitat trecutul de „câine“ și le-a ținut partea dinamovistilor, conform DigiSport. Fostul atacant a lăsat de înțeles că nu suporterii ar trebui să sufere, ci doar ultrașii, fiind cei care-au greșit.

ADVERTISEMENT

”O tâmpenie. Sunt indignat de aceste decizii sau amenzi. Ce treabă au spectatorii? Cine greșește, plătește. De fiecare dată avem tendința să pedepsim pe toată lumea, când sunt doar câțiva vinovați”, a spus Ciprian Marica pentru sursa citată.

Ciprian Marica consideră că o măsură mai corectă ar fi închiderea peluzelor și interzicerea accesului ultrasilor PCH și Sud Dinamo. Prin măsurile actuale, conform acestuia, sunt pedepsiți și cei care își susțin echipa într-o manieră civilizată, fără a provoca incidente.

ADVERTISEMENT

Dinamo și UTA Arad, fără fani în play-off și cu o amendă uriașă

Cele două cluburi suferă în play-out, însă decizia îi va afecta mai mult pe „câini“, aflăți în lupta pentru menținere. Suporterii celor două cluburi își pot susține echipa doar în deplasări, având în vedere consecințele dure.

Sancțiunile cu interzicerea spectatorilor au fost însoțite de o amendă uriașă, de 100.000 lei, fiind o sumă record pentru cele două cluburi din Superliga. Violențele suporterilor au atras și atenția autorităților, care au fost „călcați“ de organele abilitate recent.

ADVERTISEMENT

Cel mai afectat este clubul Dinamo, care se află într-o situație financiară precară, unde banii din bilete erau vitali. Este posibil ca, în cazul unei retrogradări, fanii să revină pe Arcul de Triumf doar în Liga a II-a!

Ce meciuri vor disputa Dinamo și UTA fără spectatori

Dinamo va disputa 4 partide importante în lupta pentru menținerea în Superliga, împotriva unor formații aflate deasupra lor. Ultima etapă aduce și duelul direct al celor două “pedepsite”.

ADVERTISEMENT

Meciurile lui Dinamo fără spectatori:

Dinamo – Petrolul
Dinamo – Poli Iasi
Dinamo – Voluntari
Dinamo – UTA

Meciurile celor de la UTA Arad fără spectatori:

UTA Arad – FC Botoșani
UTA Arad – Hermannstadt
UTA Arad – Otelul Galați
UTA Arad – FCU Craiova 1948

ADVERTISEMENT