News

Circa 100.000 de apartamente din București, fără căldură. Sunt două avarii majore

Avarii majore la rețeaua de termoficare din Capitală, anunță directorul general al Companiei Termoenergetica, Claudiu Creţu. Circa 100.000 de apartamente din București, fără apa caldă sau căldură.
16.02.2022 | 21:31
Circa 100000 de apartamente din Bucuresti fara caldura Sunt doua avarii majore
Circa 100.000 de apartamente din București, fără căldură. Sunt două avarii majore. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sunt probleme cu apa caldă și căldura în circa 100.000 de imobile din Capitală. Anunțul a fost făcut chiar de directorul general al companiei Termoenergetica Bucureşti, Claudiu Creţu.

Fără apa caldă și căldură în București. Care sunt sectoarele afectate

Acesta a precizat că există echipe pe teren pentru ca avariile să fie reparate, iar conform lui, speră ca în timpul nopții să nu mai existe probleme în ceea ce privește apa caldă și căldura pentru bucureșteni.

ADVERTISEMENT

Cele afectate sunt clădiri din mai multe sectoare ale Capitalei, adică 2, 3 și 5. Claudiu Crețu a precizat că ieri au avut loc două avarii majore la sistemul de termoficare din București.

Una dintre ele afectează CET Sud și sectoarele 2 și 3, iar o a treia avarie a fost stabilită la CET Grozăveşti, ea lăsând fără apa caldă sau căldura bucureștenii din Sectorul 5.

ADVERTISEMENT

“În cursul zilei trecute au avut loc două avarii majore pe magistralele de termoficare. Una aferentă CET Sud, care afectează Sectoarele 2 şi 3, iar cealaltă aferentă CET Grozăveşti – afectează Sectorul 5.

În cursul zilei de astăzi se lucrează pentru remedierea acestor avarii şi sperăm în cursul nopţii să putem încărca reţeaua, astfel încât să ajungem la parametrii rezonabili”, a mai precizat directorul general al companiei Termoenergetica Bucureşti, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ce procent din clădirile din București sunt afectate de avarie

Așa cum am precizat deja, este vorba despre circa 100.000 de apartamente care nu au fie apa caldă, fie căldură, după cum a precizat directorul companiei.

Starea proastă a rețelei de termoficare a fost cea care a dus la crearea acestor avarii.

Aplicația Termoalert, cea care arată starea de funcționare a sistemelor de încălzire, arată că situația este normală din punct de vedere al furnizării cu agent termic pentru 73% din blocuri.

ADVERTISEMENT

Câte apartamente nu au căldură

Sunt afectate, în schimb, 20% din blocuri, cele mai multe deoarece nu au căldură, mai precis un procent de aproape 18%.

„Pentru 73% dintre imobilele din Capitală, sistemul de termoficare funcţionează normal;

Pentru 20,3% funcţionarea este deficitară (17,63% din punct de vedere al căldurii, iar 2,7% se confruntă cu deficienţe atât în ce priveşte căldura, cât şi apa caldă);

Pentru 7,2% funcţionarea este oprită (0,45% fără căldură, iar 6,71% fără apă caldă şi căldură)”, arată sursa precizată.

ADVERTISEMENT